1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Hachee

Hachee

Door: jethe66

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-09-2013

Ingrediënten 4 personen


Ca. 1200 gram Riblappen
500 gram uien
250 gram rode uien
2 flesjes bruin bier (bv Leffe)
Boter
Kruidenmix voor hachee (verstegen)
2 eetlepels bloem(gezeefd)
Runderbouillontablet
Laurierblad
5 kruidnagels
Eetlepel Azijn
2 Theelepels Honing
Peper
Zout



Hartverwarmende hachee

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Riblappen in niet te grote blokken snijden en in schaal doen.
Vlees bestrooien met het kruiden mengsel voor hachee en dit even laten intrekken.
Uien pellen,halveren en in ringen snijden

Bereidingswijze

Laat een klont boter bruin worden in een grote braadpan.
Doe het vlees in de pan en braad dit een paar minuten aan alle kanten aan.
Haal het vlees uit de pan en gooi het evt vocht wat in de pan achterblijft weg.
Smelt wederom een klont boter in de pan en bak de uien met wat peper en zout tot ze mooi zacht en goudbruin zijn.
Doe het aangebraden vlees bij de uien,verkruimel er een runderbouillontablet door en warm het goed door.
Voeg de gezeefde bloem onder goed roeren toe en laat dit even garen.
Doe onder goed roeren het bier erbij,en evt nog wat water zodat het ui-vleesmengels net onder het vocht staat.
Voeg de laurier,kruidnagels,honing en azijn toe en laat het geheel nu ca 3 uur op een laag vuur onder nu en dan roeren gaar stoven.
Haal aan het einde van de kooktijd het laurierblad eruit,en als je ze kunt vinden de kruidnagels.
Breng evt verder op smaak met peper en zout.
Mocht je hachee nu wat aan de dunne kant zijn kun je hem evt nog wat dikker maken met allesbinder.


Serveertip

Hutspot
Aardappelpuree en rode kool



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jethe66
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top