Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

Door: theoteeuwen

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2013

Ingrediënten


- gemengde paddenstoelen
- 4 eetl. Yoghurt en wat melk (ipv Zure room)
- 1 grote mok Witte Basami rijst
- 200 gr. Spinazie
- 4 dikke Augurken
- 2 rode uien
- 1 bos peterselie
- 4 teentjes knoflook
- 2 runder lendestukken van ieder 200 gram
- zout en peper,
- een volle theelepel mild paprikapoeder.



Heerlijke maaltijd

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een grote mok rijst met 2 grote mokken met gekookt water erbij doen
Een beetje zout en wat blaadjes thijm erbij doen
Laat het zachtjes koken op matig vuur. 10 minuten


Saus
Het mes van Keukenmachine op fijn
4 grote Augurken en 2 rode uien fijn malen

Doe alles in een kom
Doe wat augurkennat erbij.(er zitten kruiden in en mosterdzaadjes)
Een beetje zout erbij en fijn gesneden peterselie met steeltjes.
Even goed husselen.
Driekwart hiervan gaat in de stroganoff, de rest erover


Olie in de pan
Gemengde paddenstoelen, in stukken scheuren of in vieren snijden, of halveren of wat je wilt
Een beetje zout erover. Schud ze maar heen en weer.
2 tot 4 teentjes knoflook erbij. Knoflookpers en met schil en al erin. Blijven schudden.
Neem 2/3 van de groente en druk eerst het vocht eruit en strooi het over de champignons.
Weer schudden.

Vlees
Heerlijk rundvlees. 2 lendestukken van ieder 200 gram. Ik verwijder het vet. (om het aantal caloriën naar beneden te brengen)
Snij het vlees in reepjes van 1 centimeter dik. Bestrooien met zout en peper, een volle theelepel mild paprikapoeder. (Hij deed er veel meer op). Zo gaan de reepjes niet aan elkaar plakken.
Mild paprikapoeder geeft diepgang en scherpte aan dit gerecht.


Nu kunnen we alles bij elkaar doen

Eerst de paddenstoelen en uien opzij zetten in een kommetje
De rijst is uit en we doen hier nu de 200 gram spinazie bij en de deksel er weer op


Pan
Paar eetlepels olijfolie in de pan. Het vlees erin bakken. (eerst kwaliteit vlees moet gebakken og gegrild worden) Heel snel, het wordt niet gestoofd. 1 minuut aan iedere kant. Niet teveel repen in de pan. Op hoog vuur bakken.
De saus pas toevoegen een minuut voor het opdienen.
Nu een flinke scheut cognac erin om te flamberen ( vuur in de pan).
Zodra het vuur dooft kunnen de champignons en uien erbij. Even de pan weer schudden
Nu 4 eetlepels yoghurt en een scheutje melk erbij (dit ipv zure room waardoor het lichter wordt).
Heel even nog op laten staan

Bord
Spinazie op de bodem en rijst erover heen
Schep de romige stroganoff erover.
Het laatste beetje kun je nog mengen met wat yoghert en dat erover heen.
En nu de rest van de zoetzure topping met ui en peterselie erover


Bron

Jo



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theoteeuwen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top