1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Ri­sot­to met dop­erw­ten

Ri­sot­to met dop­erw­ten

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2013

Ingrediënten 4 personen


3 el olijfolie
2 sjalotten, in dunne ringen
1 pakje pancetta (Italiaans spek 80 g), in stukjes
300 g risottorijst (zak 500 g)
125 ml droge witte wijn
1 liter kippenbouillon heet (zelfgemaakt of van tablet)
1/2 pak tuinerwten extra fijn (a 450 g, diepvries)
20 g boter
40 g Parmezaanse kaas, geraspt



Ri­sot­to met dop­erw­ten
Ri­sot­to met dop­erw­ten
Ri­sot­to met dop­erw­ten
Ri­sot­to met dop­erw­ten

Energie: 610 kcal
Eiwit: 16 g
Vet: 30 g
Koolhydraten: 68 g

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en pancetta 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

2. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de bevroren tuinerwten toe.

3. Zet het vuur uit. Voeg nog wat bouillon (het gerecht hoort vrij vloeibaar te zijn), de boter en de helft van de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of wacht tot de kaas en boter gesmolten zijn. Roer nog een keer door, bestrooi met de rest van de kaas en serveer direct.

Bron

Http://www.ah.nl/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top