Gegratineerde kabeljauw, romige groente, kruiden

  • Vis, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2013
  • Gegratineerde kabeljauw, romige groente, kruiden

    Gegratineerde kabeljauw, romige groente, kruiden

    Gegratineerde kabeljauw, romige groente, kruiden

  • Gegratineerde kabeljauw, romige groente, kruiden

    Gegratineerde kabeljauw, romige groente, kruiden

    Gegratineerde kabeljauw, romige groente, kruiden

Als je naar buiten kijkt is het herfst dus snel de laatste zomergroente opgemaakt. Echt heerlijk met verse vis, een beetje romig gemaakt en gegratineerd. Leuk klein ovenschoteltje wat de overgang inluidt van zomer naar herfst. Spartelverse vis is natuurlijk altijd lekker en gezond, maar neem stevige filet zoals kabeljauw, schelvis, zeewolf of roodbaars. Geniet er maar lekker van.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 gr kabeljauw filets
1 grote ui
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
2 el olijfolie
1 t paprikapoeder (zoet)
Zeezout
Zwarte peper vers gemalen
2 el citroensap
1 ½ tijm
Bekertje zure room
Melk
60 gr Parmezaan geraspt
Verse kruiden (garnering)
Vers gesnipperde bieslook
Vers gesnipperde peterselie
Verse tijmblaadjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 325,26 kcal
Koolhydraten 9,54 g
Eiwitten 38,93 g
Vetten 13,52 g
Benodigdheden
pan, ovenschaal

Bereidingswijze

Paprika wassen en in stukken snijden. Courgette in dunne plakken schaven. Ui grof snijden. Alles kort in een pan in hete olie ongeveer 5 minuten aanbraden. Visfilets wassen en droogdeppen met keukenpapier. Licht kruiden met zout en peper en besprenkelen met citroensap. De room met wat melk crèmig roeren en op smaak brengen met paprikapoeder en zout. Doe groente in een kleine ingevette ovenschaal. Doe de groente erin, beetje tijm en olijfolie erop, leg de visfilets erop en giet de room erover. Verdeel als laatste de Parmezaanse kaas erover of meng door de roommassa. Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak in ongeveer 20 minuten gaar. Verdeel over de borden en garneer af met de verse kruiden. Smullen !

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels of vers brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 20-10-2013

Het was heerlijk, en dat vond niet alleen ik maar iedereen bij ons aan tafel. Bedankt voor het delen. Grt. Wilmie.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 15-09-2013

Deze neem ik ook mee, weer eens iets anders om van mijn courgettes af te komen. Thnksxxxxxxxx, Wilmie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten