Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugees: Bacalhau á bras

Portugees: Bacalhau á bras

Door: nesciio

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-09-2013

Ingrediënten 2 personen


250g kabeljauwsnippers (migas)
zak ′stro′ chips (150-200g) / geraspte of in reepjes gesneden aardappelen (300g)
3 eieren
1 grote gesnipperde ui
3 knoflookteentjes
peterselie
peper
olijven ter garnering


Portugees: Bacalhau á bras
Portugees: Bacalhau á bras
Portugees: Bacalhau á bras
Portugees: Bacalhau á bras

Heerlijk recept met in ei-opgebakken kabeljauw en aardappelchips

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bij voorkeur gebruik je een bakje gedroogde kabeljauwsnippers, als die te koop zijn. Week de vis eerst een paar keer in schoon water zodat het haar overtollige zout verliest.
Verhit olijfolie in een ruime pan en fruit daarin de gesneden ui en gehakte knoflook met wat (witte) peper, en eventueel als je het in huis hebt een laurierblad. Voeg, als de ui zacht begint te worden, de kabeljauw toe en bak even verder. Voeg dan de aardappelrasp of chips en flink wat peterselie toe.
Klop de eieren, gekruid met een beetje peper (zout is niet nodig gezien de zoute vis) los en hussel dit goed door de pan met vis. Bak op een laag vuurtje, goed roerend (!), tot het eimengsel door de vis gaar gebakken is. Breng indien gewenst nog eens op smaak met extra zout en/of peper.
Serveer gegarneerd met (bij voorkeur zwarte) olijven en bedekt met peterselie.

Bron

Http://cluelessculinary.blogspot.com



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nesciio
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top