Portugees: Bacalhau á bras

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-09-2013
  • Portugees: Bacalhau á bras

    Portugees: Bacalhau á bras

    Portugees: Bacalhau á bras

  • Portugees: Bacalhau á bras

    Portugees: Bacalhau á bras

    Portugees: Bacalhau á bras

Heerlijk recept met in ei-opgebakken kabeljauw en aardappelchips

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250g kabeljauwsnippers (migas)
zak ′stro′ chips (150-200g) / geraspte of in reepjes gesneden aardappelen (300g)
3 eieren
1 grote gesnipperde ui
3 knoflookteentjes
peterselie
peper
olijven ter garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bij voorkeur gebruik je een bakje gedroogde kabeljauwsnippers, als die te koop zijn. Week de vis eerst een paar keer in schoon water zodat het haar overtollige zout verliest.
Verhit olijfolie in een ruime pan en fruit daarin de gesneden ui en gehakte knoflook met wat (witte) peper, en eventueel als je het in huis hebt een laurierblad. Voeg, als de ui zacht begint te worden, de kabeljauw toe en bak even verder. Voeg dan de aardappelrasp of chips en flink wat peterselie toe.
Klop de eieren, gekruid met een beetje peper (zout is niet nodig gezien de zoute vis) los en hussel dit goed door de pan met vis. Bak op een laag vuurtje, goed roerend (!), tot het eimengsel door de vis gaar gebakken is. Breng indien gewenst nog eens op smaak met extra zout en/of peper.
Serveer gegarneerd met (bij voorkeur zwarte) olijven en bedekt met peterselie.

Bron

http://cluelessculinary.blogspot.com

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nesciio avatar
nesciio 14-09-2013

Hee Heddy, ik hoop dat het je net zo goed zal smaken als het bij mij deed! Leuk dat je het nog laat horen, ik ben benieuwd! Groetjes Mirjam

hedy1962 avatar
hedy1962 14-09-2013

Hallo nesciio , Ik heb je recept meegenomen hoor , lijkt me erg lekker ! je hoort het van me , als ik het gemaakt heb. Een fijne dag verder. Groetjes, Hedy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten