Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pittig smullen: Zuid-Amerikaanse bonensoep

Pittig smullen: Zuid-Amerikaanse bonensoep

Door: Delarosa

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-09-2013

Ingrediënten 6 personen


DE BOUILLON:

1 kg spareribs/platte rib
1 bolletje knoflook (in de schil, gehalveerd)
1 Spaanse peper (over de lengte gehalveerd)
3 laurierblaadjes
3 foelieblaadjes
handvol bladselderij (steeltjes+blad)
6 runderbouillonblokjes
2 blikken zwarte bonen (incl vocht)
1 struik bleekselderij (in reepjes)
600 gr zoete aardappels (in blokjes)
3 flinke stelen prei (in ringetjes)
2 winterwortels (in blokjes)

VOOR ER EXTRA IN/OVER:
in een schaaltje gemengd:
fijngesneden peterselie, selderij, spaanse peper, knoflook.


Verder heb je nodig


2 grote soeppannen, Snijplank, scherp mes.


Pittige bonensoep die Braziliaanse maar ook Argentijnse invloeden heeft. Gewoon heel erg lekker!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet het vlees met 3 L koud water, knoflook, pepertje, laurier, foelie, selderij en de bouillonblokjes op en laat zeker 3 uur tegen de kook aan trekken. Haal het vlees dan uit de pan, hou even apart en zeef de inhoud van de pan over in de andere pan, hou de knoflook apart. Breng dit terug aan de kook.

Bereidingswijze

Haal het vlees van de botten en doe in de gezeefde bouillon, samen met de bonen en de groentes. Breng dit aan de kook en laat een goed half uurtje zachtjes koken.
Schraap met een lepeltje de gare knoflook uit de velletjes en doe deze in de soep en laat nog even meekoken. Proef of de soep lekker pittig naar smaak is en zet hem dampend op tafel. Eet smakelijk!

Serveertip

Stokbroodje, kruidenboter en het schaaltje met de fijngesneden smaakmakers. Lekker!!

Bron

Schoonzusje Jamilla



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top