Limoen Madeleines
- Frans, Banket
- 30-60 min.
Madeleines zijn een klassier. Zo worden veelal met een citroensmaakje gemaakt, maar limoen bevalt me wat beter.
Het recept is voor 18 gebakjes.
Ingrediënten 18 personen
125 gram boter125 gram suiker
125 gram bloem
2 eieren
1 limoen
5 gram bakpoeder
beetje boter voor het insmeren van de bakvormpjes.
Benodigdheden
Oven
Gebakvormpjes (indien beschikbaar madeleinevormpjes)
Bain marie
Voorbereiding
Smelt de boter in de bain marie. (een schaal op een pan met kokend water werkt ook prima)
Rasp de schil van de limoen.
Pers een halve limoen uit.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet de bakvorm in.
Bereidingswijze
Meng de gesmolten boter, meel, boter, eieren, limoensap, limoenrasp door elkaar totdat er een mooi glad deeg is. Roer tot slot het bakpoeder erdoorheen.
Bak de madeleines in 10 minuten af.
Serveertip
Zodra de madeleines een beetje afgekoeld zijn vers opdienen.