Limoen Madeleines

  • Frans, Banket
  • 30-60 min.
  • Limoen Madeleines

    Limoen Madeleines

    Limoen Madeleines

Madeleines zijn een klassier. Zo worden veelal met een citroensmaakje gemaakt, maar limoen bevalt me wat beter.
Het recept is voor 18 gebakjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 18 personen
125 gram boter
125 gram suiker
125 gram bloem
2 eieren
1 limoen
5 gram bakpoeder
beetje boter voor het insmeren van de bakvormpjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Oven
Gebakvormpjes (indien beschikbaar madeleinevormpjes)
Bain marie

Voorbereiding

Smelt de boter in de bain marie. (een schaal op een pan met kokend water werkt ook prima)
Rasp de schil van de limoen.
Pers een halve limoen uit.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet de bakvorm in.

Bereidingswijze

Meng de gesmolten boter, meel, boter, eieren, limoensap, limoenrasp door elkaar totdat er een mooi glad deeg is. Roer tot slot het bakpoeder erdoorheen.

Bak de madeleines in 10 minuten af.

Serveertip

Zodra de madeleines een beetje afgekoeld zijn vers opdienen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

shakerz avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten