1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Limoen Madeleines

Limoen Madeleines

Door: shakerz

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-09-2013

Ingrediënten 18 personen


125 gram boter
125 gram suiker
125 gram bloem
2 eieren
1 limoen
5 gram bakpoeder
beetje boter voor het insmeren van de bakvormpjes.


Verder heb je nodig


Oven
Gebakvormpjes (indien beschikbaar madeleinevormpjes)
Bain marie

Limoen Madeleines
Limoen Madeleines

Madeleines zijn een klassier. Zo worden veelal met een citroensmaakje gemaakt, maar limoen bevalt me wat beter.
Het recept is voor 18 gebakjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt de boter in de bain marie. (een schaal op een pan met kokend water werkt ook prima)
Rasp de schil van de limoen.
Pers een halve limoen uit.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet de bakvorm in.

Bereidingswijze

Meng de gesmolten boter, meel, boter, eieren, limoensap, limoenrasp door elkaar totdat er een mooi glad deeg is. Roer tot slot het bakpoeder erdoorheen.

Bak de madeleines in 10 minuten af.

Serveertip

Zodra de madeleines een beetje afgekoeld zijn vers opdienen.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shakerz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top