Salade van spekjes, walnoten, rucola, geitenkaas &perzik
- 0-10 min.
- Geplaatst op 12-09-2013
Lekkere zomerse salade, die je omdat ie zo lekker is ook best op een koude dag kunt etenhttp://images.smulweb.nl/smilies/11.gif
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 636,28 kcal |
Koolhydraten | 9,95 g |
Eiwitten | 37,39 g |
Vetten | 48,65 g |
Bereidingswijze
Hak de walnoten in grove stukken en rooster ze droog in een pannetje zonder olie of iets dat daar op lijkt. Snijd ondertussen de perziken rond tot op de pit en draai de helften in tegengestelde richting tot ze loslaten. Verwijder de pit, snijd beide perzikhelften in drieën, wanneer je niet van de schil houdt verwijder deze dan en smeer ze tenslotte heel licht met wat olijfolie in. Verhit een grillpan of BBQ (of bij gebrek aan beter een oven of gewoon pannetje) en grill de perziken tot er bruine grillstreepjes op gekomen zijn. Haal ondertussen de walnoten uit het pannetje en zet opzij. In hetzelfde pannetje bak je nu de spekjes knapperig. Spreid de rucola over een bord of in een schaal, verdeel de perzikstukken erover, daarop de spekjes en walnoten en als laatste verkruimel je de geitenkaas over de salade.
Bron
http://cluelessculinary.blogspot.com
Laatste reacties
Ik heb laatst ook zo`n salade gemaakt maar dan mozzarella ipv geitenkaas en pijnboompitjes. voor een vegetarische salade laat je de spekjes weg. dressing erover van een beetje olijfolie, citroensap en azijn, wat peper en zout. hmmm zo lekker!
Wederom kijk ik uit naar hoe het je smaakt hedy! Smulze!
Hallo nesciio , Jammie , Jammie , dit recept ziet er VERRUKKELIJK uit en klinkt ook zo !! Ik ben GEK op geitenkaas en vind ook altijd de combinatie geitenkaas en fruit erg lekker. Je krijg mijn reactie ,als ik het gemaakt heb. Groetjes , Hedy
Lijkt mij een heerlijke salade, bedankt.Groetjes, Adeline