1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. zalmfilets met tuinkers

zalmfilets met tuinkers

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-06-1999

Ingrediënten 4 personen


1 800 gr zalmfilets
2 bosjes tuinkers
2 sjalotten
2 dl witte wijn
2 dl room
20 gr boter
peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pluk de blaadjes van de tuinkers en was deze. Dompel ze in kokend water en haal ze er na 30 seconde uit. Doe ze samen met de room in de mixer - kom. Zet dit opzij.

Bereidingswijze

Stoof de fijngehakte sjalotten in een pan met gesmolten boter. Wanneer die glazig is, overgieten met de witte wijn en tot de helft laten inkoken op een hevig vuur. Voeg er dan de tuinkersroom bij en wat peper en zout. Zachtjes laten sudderen.
Bereid de zalmfilets zoals u verkiest ( gegrild, gebraden in de pan, in de microgolfoven, gestoomd,...) en breng ze op smaak.

Serveertip

Overgiet de vis met de saus en dien op samen met "natuur" aardappelen en groenten op.

Begeleidende wijnen
Bourgogne
Chardonnay



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackson


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackson
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top