Vietnamese varkenstoof met spinazie
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekker met gekookte mie.
Ingrediënten 4 personen
=1 limoen,schoongeboend,=500 gr.varkenslappen,in
blokjes.
=2 tl.kerriepoeder.
=2 el zonnebloemolie.
=1 grote ui
=2 tenen knoflook,fijngehakt.
=2-3 el Japsanse sojasaus.
=250 ml kokosmelk.
=600 gr.spinazie.
=3 el verse fijngehakte
koriander.
=1 rode peper zonder zaadjes,
Benodigdheden
Ruime braadpan;Bereidingswijze
1.Rasp de groene schil van de
limoen en pers de vrucht uit
Bestrooi het vlees met
kerriepoeder,zout en peper.
Verhit de olie in een ruime
braadpan en bak het vlees
rondom lichtbruin.Bak de ui
en knoflook 1 minuut mee.
2.Voeg de sojasaus,geraspte
limoenschil en de kokos-
melk toe en breng aan de
kook.Leg de deksel op de
pan en stoof het vlees op
laag vuur in ca.20 min.
gaar.
3.Proef de saus en breng op
smaak met limoensap,zout en
peper.Schep de spinazie door
het gerecht en laat op hoog
vuur iets slinken.Verdeel
het gerecht over 4 diepe
borden of kommen.Zet de
koriander en rode peper in
aparte schaaltjes op tafel
erbij,zodat iedereen naar
smaak kan toevoegen.
Bron
©