Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

    Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

    Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

Lekker om zo snel van je sperziebonen af te komen. In de oven ermee en lekker maken. Simpeler kan het niet, maar totaal anders dan dat Hollandse met een klontje boter en wat nootmuskaat. Zelfs een klein kind likt er zo zijn vingertjes bij af met het voordeel dat ze wel opeens boontjes eten en lekker vinden. Dit is simpel, maar een zéér smakelijk bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
250 gr sperziebonen
2 el roomboter
1 ui (gesnipperd)
6 plakjes bacon (of ontbijtspek)
3 ½ el mayonaise
3 ½ el zure room (of kookroom)
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
½ zakje extra belegen geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 761,24 kcal
Koolhydraten 8,44 g
Eiwitten 37,77 g
Vetten 62,75 g
Benodigdheden
Ovenschaal, pan

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 170 graden. Breng water in een pan aan de kook en blancheer de bonen ongeveer 7 minuten en laat ze goed uitlekken. Smelt boter in een pan en bak de ui glazig tot bijna bruin. Voeg gesnipperde bacon (of ontbijtspek) toe en bak mee tot knapperig. Meng mayonaise, room en kaas door elkaar en breng op smaak met zeezout versgemalen peper. Vet een kleine ovenschaal in en doe boontjes en ui-spek mengsel erin. Roer de saus met de kaas erdoorheen. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten mooi af. Een heerlijk bijgerecht, herfstig met een nazomers tintje.

Serveertip

Lekker met rösti, gebakken aardappels, rundervinken, slavinken, saucijzen of karbonades.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Doorsturen

Home Recepten