Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2013
  • Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

    Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

    Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

Lekker om zo snel van je sperziebonen af te komen. In de oven ermee en lekker maken. Simpeler kan het niet, maar totaal anders dan dat Hollandse met een klontje boter en wat nootmuskaat. Zelfs een klein kind likt er zo zijn vingertjes bij af met het voordeel dat ze wel opeens boontjes eten en lekker vinden. Dit is simpel, maar een zéér smakelijk bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr sperziebonen
2 el roomboter
1 ui (gesnipperd)
6 plakjes bacon (of ontbijtspek)
3 ½ el mayonaise
3 ½ el zure room (of kookroom)
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
½ zakje extra belegen geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, pan

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 170 graden. Breng water in een pan aan de kook en blancheer de bonen ongeveer 7 minuten en laat ze goed uitlekken. Smelt boter in een pan en bak de ui glazig tot bijna bruin. Voeg gesnipperde bacon (of ontbijtspek) toe en bak mee tot knapperig. Meng mayonaise, room en kaas door elkaar en breng op smaak met zeezout versgemalen peper. Vet een kleine ovenschaal in en doe boontjes en ui-spek mengsel erin. Roer de saus met de kaas erdoorheen. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten mooi af. Een heerlijk bijgerecht, herfstig met een nazomers tintje.

Serveertip

Lekker met rösti, gebakken aardappels, rundervinken, slavinken, saucijzen of karbonades.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

smivla avatar
smivla 17-11-2018

Prima gerecht maar een volgende keer doe ik iets minder mayonaise erin want het was wel wat vettig.

joke222 avatar
joke222 26-04-2016

Gisteren gegeten, heerlijk, is een blijvertje . Gr. Joke

Connie1971 avatar
Connie1971 19-01-2015

Echt heel lekker alleen de volgende keer doe ik er een pasta bij en idd geen extra zout maar ze hebben hier gesmuld

parel62 avatar
parel62 12-01-2015

Ben nieuwsgierig geworden eens uitproberen !

adeline43 avatar
adeline43 12-01-2015

lijkt mij ook lekker, neem het graag mee! Gr. Adeline

MamaMamoeska avatar
MamaMamoeska 12-01-2015

Lekker recept. Ik had wat meer boontjes, dus heb er ook wat meer kookroom en mayonaise bij gedaan. Ipv bacon heb ik spekblokjes gebruikt. Ik vond het net een tikkie te zout dus zal het zeezout volgende keer weglaten.

robluus avatar
robluus 17-11-2013

Werkelijk geweldig recept, top!!!

hyacintje avatar
hyacintje 07-11-2013

Dan toch eindelijk gelukt, en mijn ovenschaal is nog heel :-) :-) :-) Heerlijk gegeten, dank je voor het recept!

ruthbrock avatar
ruthbrock 08-10-2013

Alex, dit ziet er weer heerlijk uit. Komt snel op tafel. Groetjes Ruth

jeanne1964 avatar
jeanne1964 08-10-2013

gisteren gemaakt het was heerlijk, gelukkig is er nog wat over want dat vind mijn man altijd zo lekker. bedankt groetjes jeanne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten