Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

Door: Fressnapf

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2013

Ingrediënten 2 personen


250 gr sperziebonen
2 el roomboter
1 ui (gesnipperd)
6 plakjes bacon (of ontbijtspek)
3 ½ el mayonaise
3 ½ el zure room (of kookroom)
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
½ zakje extra belegen geraspte kaas


Verder heb je nodig


Ovenschaal, pan

Ovenschotel sperziebonen

romig, kaas, bacon, ui, Mmmm lekker

romig, kaas, bacon, ui, Mmmm lekker
Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui
Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

Lekker om zo snel van je sperziebonen af te komen. In de oven ermee en lekker maken. Simpeler kan het niet, maar totaal anders dan dat Hollandse met een klontje boter en wat nootmuskaat. Zelfs een klein kind likt er zo zijn vingertjes bij af met het voordeel dat ze wel opeens boontjes eten en lekker vinden. Dit is simpel, maar een zéér smakelijk bijgerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 170 graden. Breng water in een pan aan de kook en blancheer de bonen ongeveer 7 minuten en laat ze goed uitlekken. Smelt boter in een pan en bak de ui glazig tot bijna bruin. Voeg gesnipperde bacon (of ontbijtspek) toe en bak mee tot knapperig. Meng mayonaise, room en kaas door elkaar en breng op smaak met zeezout versgemalen peper. Vet een kleine Ovenschaal in en doe boontjes en ui-spek mengsel erin. Roer de saus met de kaas erdoorheen. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten mooi af. Een heerlijk bijgerecht, herfstig met een nazomers tintje.

Serveertip

Lekker met rösti, gebakken aardappels, rundervinken, slavinken, saucijzen of karbonades.



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top