1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Spinazie
  5. Slanke lijn: ovenschotel met spinazie

Slanke lijn: ovenschotel met spinazie

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-09-2013

Ingrediënten 2 personen



    450 gr. (iglo) bladspinazie uit diepvries
    100-125 gr. magere spekreepjes (van de aldi zijn perfect)
    2 hard gekookte eieren
    3 eieren
    450 gram aardappel schijfjes, voorgekookt, uit koeling
    1 flesje kookroom light, je gebruikt er 200 ml van.
    100 gr. geraspte 30 + kaas (ik heb wat pittiger kaas gebruikt!)
    scheutje olie om de ovenschaal in te vetten
    1 flinke ui
    3 fijngesneden tenen knoflook
    zout en vers gemalen peper, naar smaak


Verder heb je nodig


Ovenschaal; kom; garde; fijne zeef; koekenpannetje of klein braadpannetje


Slanke lijn: ovenschotel met spinazie

Heerlijke, goed voor de lijn, ovenschotel

Heerlijke, goed voor de lijn, ovenschotel
Slanke lijn: ovenschotel met spinazie
Slanke lijn: ovenschotel met spinazie

Het wordt weer frisser, dus weer heerlijk om een ovenschoteltje te bereiden. Goed voor de slanke lijn en heel gemakkelijk te maken.
Per Persoon: 440 kcal

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden c (elec.)

Bereidingswijze


    Snijd de ui in HALVE ringen
    Bereid de spinazie, zoals aangegeven op de verpakking. In magnetron gaat dat prima
    Laat de spinazie heel goed uitlekken in een zeef. Druk een beetje met de bolle kant van een eetlepel nog wat nat eruit
    Kook de 2 eieren in 8 min. hard.
    Bak intussen de spekreepjes in een koekenpan of braadpannetje, zonder boter
    Wanneer de spekreepjes beginnen te bruinen, dan de uien en knoflook erbij doen.
    Laten bakken, op matig vuur, totdat de uien glazig worden. (ik neem 5 min.)Goed doorroeren.
    Vet de ovenschaal in met de olie en leg de aardappel schijfjes op de bodem. Grote schijfjes doormidden snijden.
    Verspreid het spek,uien mengsel eroverheen
    Dan de ontdooide spinazie erover verdelen.
    Klop in een kom, met een garde de 3 eieren los met de 200 ml. kookroom en voeg zout en peper naar smaak toe. (ik gebruikte 1 theel. zout en 8 x draaien met de pepermolen)
    Giet dit mengsel over de ovenschotel. Leg dan de in plakjes gesneden, gekookte, eieren erop en bestrooi de schotel met de geraspte kaas. Plaats de schotel 30 min. in de oven. Let op dat de bovenkant niet te bruin wordt. ik heb na 15 min. de deksel erop gelegd (kan ook met alu. folie).

Bron

Lidl, foto`s van mezelf



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top