Ravioli al limone e carciofi

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-09-2013
  • Ravioli al limone e carciofi

    Ravioli al limone e carciofi

    Ravioli al limone e carciofi

Ontdek de keuken van Sicilië!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g pastabloem
150 g artisjokken alla contadina
250 g ricotta
4 tl pesto al limone
4 takjes platte peterselie + extra voor garneren
4 el olijfolie per Pesce
3 el pijnboompitten

extra nodig: ravioli steker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereid het pastadeeg zoals aangegeven op de verpakking. Voeg 1 theelepel water toe als het deeg te droog is. Haal het enkele keren door de pastamachine tot bij stand 6 de gewenste dikte is bereikt. Verdeel het deeg in 2 gelijke vellen.

Snijd de artisjokken fijn en meng deze in een kom met de ricotta, pesto al limone en de peterselie. Pureer dit met een staafmixer tot een egale massa. Breng zo nodig verder op smaak met pesto al limone, peterselie en zwarte peper. Verdeel de vulling met een theelepel over het pastavel. Laat rond de vulling 1,5 cm vrij. Bedek het pastavel met een tweede vel. Druk de randen goed aan. Snijd de vormpjes uit met behulp van de ravioli steekvorm.

Leg de ravioli op een plank en bestrooi met bloem en laat ze 5 tot 10 min. drogen. Kook de pasta in gezouten water in 3 - 5 min. gaar. Serveer de ravioli in een mooi bord en giet er een dun straaltje olijfolie per Pesce over. Garneer met gehakte peterselie en pijnboompitten.

Bron

http://nl.oilvinegar.com/recipes/view/index/recipe/ravioli-al-limone-e-carciofi-

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten