Chinese koolsalade met basilicumdressing
- 0-10 min.
een Chinese kool die op moet. Wat doe je daarmee? Heb deze salade er van gemaakt. Een groot succes met een aparte dressing. Echt het proberen waard.
Voorbereiding
Chinese kool fijn snijden,de blaadjes van de basilicum steeltjes halen en fijn scheuren, citroen uit persen.De gemberbolletjes fijn hakken.
Bereidingswijze
De Chinese kool in diepe kom doen, bestrooien met zout. Gembersnippers en sap er door roeren. Weg zetten en af en toe om roeren.
Dressing maken;
basilicum in hoge smalle beker doen, olijfolie, erbij doen en met de staafmixer pureren. Yoghurt, honing, citroensap en zout toevoegen en nog eens pureren. De helft van de dressing over de Chinese kool schenken en door roeren. 1uur laten marineren, zodat de kool lekker zacht is geworden.
Serveertip
Met zongerijpte olijven serveren.