Tavuk dolmasi

  • Turks, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-09-2013
  • Tavuk dolmasi

    Tavuk dolmasi

    Tavuk dolmasi

  • Tavuk dolmasi

    Tavuk dolmasi

    Tavuk dolmasi

Zelf gemaakt, en ik vond het lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 hele kip
1 liter water
1 kopje rijst
2 eetlepels roomboter
1 blikje doperwten
1 kopje mais
1 tomaat
10 kleine aardappelen
1 bos brocolli
3 wortels
1 rode paprika
2 theelepels zout
1 theelepel rode peper
1 theelepel zwarte peper
2 eetlepels kipkruiden
2 eetlepels zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de hele kip in de pan met één liter water. Laat de boel 10 minuten koken. Prik tijdens het koken enkele keren met een mes door de kip heen (goed doordrukken!).
Haal de pan nu van het vuur en zet hem opzij.

Bereidingswijze

Doe 2 eetlepels roomboter in de pan en laat dit een beetje smelten, verspreid de gesmolten boter over de bodem van de pan. Voeg daarna de rijst toe aan de pan (wel eerst de rijst wassen onder de kraan met een zeef). Meng de rijst gedurende 5 minuten in de pan. Voeg daarna de doperwtjes en de mais in de pan. Voeg dan pas ook de tomaten toe aan de pan. Meng dit 2 à 3 minuten samen met de rijst.

Het bereiden van de onderlaag.
Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in de schaal.
Doe daarna de groenten (broccoli, aardappelen, paprika, wortel) erin. Voeg er 2 theelepels zout aan toe.
Voeg er 1 theelepel rode peper aan toe. Voeg er 1 theelepel zwarte peper aan toe. Vul nu twee bekers met het water uit de pan waarin de kip is gekookt.
Giet de ene beker in de schaal met groenten, en de andere beker in de pan met groenten (mais, doperwtjes, tomaat) die op het vuur staat.
Meng alles goed in de pan.
Voeg daarna 1 theelepel zwarte peper toe aan de pan.

Het vullen van de kip.
Doe in een aparte schaal één eetlepel kant-en-klare kipkruiden. Doe daar ook twee eetlepels zonnebloemolie bij.
Verspreid dit goed over de bodem van de schaal. Haal de kip uit de pan en leg deze in de schaal. Stop de kip vol met de rijst, doperwten, tomaat en mais uit de pan (doe dit pas wanneer het kipwater uit de pan heeft gekookt). Smeer de kip daarna in met de kipkruiden en olie wat op de bodem van de schaal zit.

Het eindresultaat
Leg de gevulde kip bovenop de groenten in de andere schaal.
Doe de schaal in de oven voor 1 uur op 200 graden. Het gerecht zou er als volgt uit moeten zien wanneer het klaar is:


Bron

http://www.turksekok.nl/244/tavuk-dolmasi

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten