1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gazpacho
  5. Gazpacho

Gazpacho

  • Spaans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-09-2013

Ingrediënten 8 personen


4 witte boterhammen
1 kg tomaten grof gesneden
3 kleine rode paprika`s grof gehakt
1 komkommer in stukjes
1 Spaanse peper fijn gehakt
4 tenen knoflook gehakt
2 ½ dl extra virgen olijfolie
1 tl suiker
6 el (witte) wijnazijn
2 el sherryazijn
1 el fijngehakte koriander
Zout naar smaak
Garnering van gehakte tomaat groene paprika en komkommer


Verder heb je nodig


Staafmixer of keukenmachine


Dit recept komt uit het receptenboekje van onze bruiloft.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De witte boterhamen weken in water (of wijn) en uitknijpen. Doe alles (behalve koriander en garnering) in een keukenmachine of gebruik de staafmixer om alles zo fijn mogelijk te malen (tot een gladde soep). Giet de soep door een zeef. Voeg eventueel koud water toe tot de soep een mooie consistentie vormt. In de koelkast goed koud laten worden. Voor het serveren koriander toevoegen. Garnering apart erbij geven.
De koriander kun je eventueel vervangen door peterselie.

Serveertip

Heerlijk als lunchgerecht of als begeleiding van een BBQ.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pvgoch


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pvgoch
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top