Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2013
  • Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

  • Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

  • Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

  • Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

  • Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

  • Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

    Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

Paddenstoelen en herfst horen natuurlijk bij elkaar.
Champignons lijken misschien een beetje saai, maar je hebt ze in allerlei soorten en maten en je kunt ze overal voor gebruiken. Een voorbeeld zijn deze reuzen champignons. Je vindt ze vaak op de markt voor weinig geld en ze zijn heerlijk om er een vulling in te doen.
Als voorgerecht serveer je het op een beetje sla, maar ook leuk als hapje of als amuse.

Met de vulling kun je gemakkelijk variëren, bijvoorbeeld door de camembert te vervangen door brie of andere kaas naar wens. In plaats van het katenspek kun je ook ontbijtspek nemen.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 5 reuzen champignons
- 50 gram (katen)spekreepjes
- 1 teen knoflook
- ½ camembert
- ½ bosje lente ui
- ½ bosje peterselie
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- borstel de champignons schoon en haal de steel eruit, zodat er een bakje ontstaat
- hak de steeltjes fijn
- snijd het katenspek in reepjes
- snijd de knoflook, peterselie en lente ui fijn

Bereidingswijze

- bak de champignons even om en om in een koekenpan (4 minuten)
- haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal
- verhit olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en de fijngehakte champignonsteeltjes
- voeg het katenspek toe.
- daarna gaat de lente ui en peterselie erbij.
- Doe de vulling in de champignons en leg er puntjes camembert op
- Bak dit 10-15 minuten in een voorverwarmde oven (150 graden)

Serveertip

Serveer als voorgerecht op een beetje sla met dressing naar keuze.
Deze champignons zijn ook zeer geschikt als hapje of als amuse.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Hanny15 avatar
Hanny15 10-09-2013

Dit ziet er heerlijk uit, ik ga het binnenkort uit proberen! gr. Hanny

hermien_kg avatar
hermien_kg 09-09-2013

Ik zou er zo in willen happen. Ziet er heerlijk uit. Ik ga het beslist gauw proberen. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten