1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2013

Ingrediënten 5 personen


- 5 reuzen champignons
- 50 gram (katen)spekreepjes
- 1 teen knoflook
- ½ camembert
- ½ bosje lente ui
- ½ bosje peterselie
- olijfolie


Reuzenchampignon gevuld met katenspek en camembert

Als voorgerecht

Als voorgerecht
Reuzenchampignon gevuld met katenspek en camembert

eerst even bakken in de pan

eerst even bakken in de pan
Reuzenchampignon gevuld met katenspek en camembert

De vulling bakken

De vulling bakken
Reuzenchampignon gevuld met katenspek en camembert

De hoeden vullen

De hoeden vullen
Reuzenchampignon gevuld met katenspek en camembert

De puntjes camembert erop

De puntjes camembert erop
Reuzenchampignon gevuld met katenspek en camembert

Klaar!!!

Klaar!!!

Paddenstoelen en herfst horen natuurlijk bij elkaar.
Champignons lijken misschien een beetje saai, maar je hebt ze in allerlei soorten en maten en je kunt ze overal voor gebruiken. Een voorbeeld zijn deze reuzen champignons. Je vindt ze vaak op de markt voor weinig geld en ze zijn heerlijk om er een vulling in te doen.
Als voorgerecht serveer je het op een beetje sla, maar ook leuk als hapje of als amuse.

Met de vulling kun je gemakkelijk variëren, bijvoorbeeld door de camembert te vervangen door brie of andere kaas naar wens. In plaats van het katenspek kun je ook ontbijtspek nemen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- borstel de champignons schoon en haal de steel eruit, zodat er een bakje ontstaat
- hak de steeltjes fijn
- snijd het katenspek in reepjes
- snijd de knoflook, peterselie en lente ui fijn

Bereidingswijze

- bak de champignons even om en om in een koekenpan (4 minuten)
- haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal
- verhit olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en de fijngehakte champignonsteeltjes
- voeg het katenspek toe.
- daarna gaat de lente ui en peterselie erbij.
- Doe de vulling in de champignons en leg er puntjes camembert op
- Bak dit 10-15 minuten in een voorverwarmde oven (150 graden)

Serveertip

Serveer als voorgerecht op een beetje sla met dressing naar keuze.
Deze champignons zijn ook zeer geschikt als hapje of als amuse.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top