Gevulde champignons met feta, gehakt, bacon en in kaassaus

  • Fusion,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2013
  • Gevulde champignons met feta, gehakt, bacon en in kaassaus

    Gevulde champignons met feta, gehakt, bacon en in kaassaus

    Gevulde champignons met feta, gehakt, bacon en in kaassaus

Nou het is weer herfst want dat is wel te merken aan het weer. Dit is een goddelijk hapje wat ertussenin zweeft. De zomer met een overgang naar herfst. Niet alleen dat, nee het is verschrikkelijk lekker! Om alvast in de stemming te komen.http://images.smulweb.nl/smilies/2.gif

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr rundergehakt
6 plakjes bacon
6 portobello`s of 12 reuzenchampignons
1 enorme vleestomaat
100 gr feta
2 bosuitjes
½ bosje verse peterselie
2 bakjes roomkaas met kruiden
1 e paprikapoeder
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en vet die in met boter. Paddenstoelen kort wassen en de steel eruit draaien. In de schaal zetten met de holte naar boven. De stelen van de champignons fijn hakken (bewaren dus). Dan gehaktvulling maken. Tomaat fijn hakken. Bos- of lente ui fijn hakken in dunne ringen. Bestrooi met zout, peper, paprikapoeder en gehakte peterselie. Brokkel de feta kaas en meng goed door elkaar met een beetje water. Nu de paddenstoelen goed vullen met dit mengsel, je mag ze best inbouwen. Als ze gevuld zijn leg er dan een plakje bacon over. De kruiden- of roomkaas smelten in een steelpan (langzaam) en rondom de paddenstoelen gieten in de ovenschaal. Dan het geheel in de oven gaar bakken in ongeveer 40 minuten. Eruit halen en afdekken met alu-folie. Echt een godsgruwelijk lekker hapje :P ;)

Serveertip

Lekker met de kaassaus bij pasta, salade met citroen en wat fris smaakt.

Laatste reacties

inakok avatar
inakok 09-09-2013

Waar past het gehakt in?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten