Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

  • Frans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2013
  • Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

    Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

    Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

  • Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

    Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

    Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

  • Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

    Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

    Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

  • Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

    Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

    Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

De dagen worden korter, het wordt kouder en overal liggen weer mooie producten. Dit is wel de allerlekkerste paddenstoelensoep die er is. Hij is romig, maar zit ook vol met verse kruiden. Om dit na te maken is het het beste om bij de groenteman een (wilde) paddenstoelenmelange te halen. Ook Albert Heijn heeft momenteel diverse verse paddenstoelen melanges te koop, o.a. Cantharellen, witte- en gele oesterzwammen, akkerzwammen en wilde bospaddenstoelen. Dit soepje is een geweldig najaarssoepje en lekker romig door de Mascarpone. De truffelolie (ook te koop bij AH) maakt het smulfeest af.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram gemengde wilde paddenstoelen.
3 teentjes knoflook.
1 rode ui.
Handvol verse tijm.
1 liter warme kippenbouillon.
Naar smaak olijfolie.
Versgemalen zout en peper.
Klont roomboter.
Mascarpone (en extra om te serveren).
Handvol verse bladpeterselie.
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Optioneel truffelolie (AH Excellent)
NB: om het vegetarisch te houden gebruik dan i.p.v. kippenbouillon groente- of bospaddenstoelenbouillon.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 117,77 kcal
Koolhydraten 3,86 g
Eiwitten 4,36 g
Vetten 8,87 g
Benodigdheden
Soeppan

Bereidingswijze

Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken. Spoel Cantharellen snel af onder de kraan om het zand te verwijderen. Pel de ui en snij in stukjes. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Trek de blaadjes van de tijm. Haal de blaadjes van de bladpeterselie en hak grof. Neem een grote soeppan en zet op het vuur. Doe er wat olijfolie in en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak op hoog vuur voor een minuut en voeg dan de knoflook, ui, boter en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak voor 20 minuten of totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg de warme bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken. Pureer de helft van de soep met een staafmixer. Roer de mascarpone en de peterselie erdoorheen. Maak eventueel af met wat druppels truffelolie. Proef de soep en voeg peper en zout naar smaak toe. Roer er eventueel nog wat mascarpone doorheen als je ze in kommen hebt geschept want dat komt de presentatie alleen maar ten goede. Smullen maar ;) :P

Bron

Jamie`s dinners (boek) aangepast

Serveertip

Lekker met warm knapperig vers brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten