schuim ijstaart

  • 10-20 min.
  • schuim ijstaart

    Schuim ijstaart

    Schuim ijstaart

Makkelijke ijstaart met merengue schuimpjes en nougatine op een krokante bodem van stroopwafels

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
*250 gr merengue schuimpjes
*2 eetl suiker
*500 ml slagroom
*2 zakjes klopklop
*30 gr nougatine nootjes
*1 theel oploskoffie (optioneel)
*200 gr stroopwafels
*25 gr boter
*50 gr chocolade
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 762,66 kcal
Koolhydraten 83,85 g
Eiwitten 6,80 g
Vetten 44,19 g
Benodigdheden
Springvorm van ca 20 - 22 cm doosnede

Bereidingswijze

Sla of hak de stroopwafels in grove stukken.
Smelt de boter en schep deze door de stukjes stroopwafels. Verdeel de massa over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van de lepel.
Klop de slagroom met de klopklop en suiker net niet stijf (bewaar eventueel een beetje voor de garnering). Verbrokkel de schuimpjes en meng samen met de nougatine nootjes en oploskoffie door de slagroom.
Giet het mengsel over de stroopwafel-bodem en strijk de bovenkant glad.
Rasp de chocolade en verdeel deze over de bovenkant van de taart.
Maak er eventueel slagroom toefjes op of versier de taart naar eigen idee.
Zet de taart minimaal 5 uur in de vriezer.
Haal hem een paar minuten voor het serveren uit de vriezer en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm

Bron

leukerecepten.nl

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

miekemaria avatar
miekemaria

Doorsturen

Home Recepten