rendang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2013
  • rendang

    Rendang

    Rendang

heerlijke Indonesische rendang

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram runderriblappen
• 400 milliliter santen ofwel kokosmelk
• 4 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd
• 2 kleine uien, zeer fijn gesnipperd
• Sap van een ½ citroen
• 5 volle eetlepels Sambal Badjak
• ½ theelepel laos
• 1 eetlepel koenjit of kurkuma
• 5 salamblaadjes ofwel daun salam, •Zout naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
watja

Voorbereiding

snij alles goed fijn

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
• Neem een wok en braad het vlees even hoog met de Sambal Badjak en een lepel olie.
• Voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze even.
• Voeg nu de santen toe., het citroensap, wat zout en de kruiden.
• Laat het geheel 3 tot vier 4 uur stoven. Let op het vlees mag niet droogkoken, er moet altijd wat santen zijn.

Bron

anders

Serveertip

heerlijk bij witten rijst en sajoer bontjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten