1. Home
  2. Recepten
  3. Strozzapreti met snijbiet, zongedroogde tomaten en Parmezaan

Strozzapreti met snijbiet, zongedroogde tomaten en Parmezaan

Door: HelloFresh

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2013

Ingrediënten 4 personen


12 zongedroogde tomaten
2 rode uien
3 tenen knoflook
600 g Snijbiet
360 g strozzapreti
100 g Parmezaanse kaas
2 el olijfolie
2 el zwarte balsamicoazijn
Peper & zout


Verder heb je nodig


Pan met deksel
Wok of hapjespan

Strozzapreti met snijbiet, zongedroogde tomaten en

Een Italiaanse maaltijd met snijbiet van het seizoen en tomaten!

Een Italiaanse maaltijd met snijbiet van het seizoen en tomaten!

Een Italiaanse maaltijd met snijbiet en tomaten! Het gerecht wordt afgemaakt met Parmezaanse kaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Leg de zongedroogde tomaten in een kommetje met lauw water en laat 20 minuten wellen. Giet daarna af en voeg een scheut olijfolie toe. Laat de tomaten nog 10 minuten in de olie wellen.

2. Kook ondertussen in een pan met deksel 500 ml water per persoon voor de strozzapreti. Pel de rode ui en knoflook en snijd beide fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een knoflookpers. Snijd de tomaten in blokjes. Was de stengels en bladeren van de snijbiet grondig. Snijd de stengels in blokjes van ongeveer 1 cm en de bladeren grof. Houd de bladeren apart van de stenge. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken e n snijd klein.

3. Kook de strozzapreti in een afgedekte pan, in 7 - 8 minuten beetgaar. Giet daarna af.

4. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui en knoflook in 2 minuten glazig. Voeg de snijbietstengels en zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5. Schep vervolgens de zongedroogde tomaten, de strozzapreti, de grofgesneden bladeren van de snijbiet en de helft van de Parmezaanse kaas door de groenten en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

6. Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel indien gewenst met (extra vierge) olijfolie en strooi de overige Parmezaanse kaas over het geheel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van HelloFresh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top