1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Courgette
  5. Tagliatelle met verse spinazie, courgette en gegrilde zalm.

Tagliatelle met verse spinazie, courgette en gegrilde zalm.

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2013

Ingrediënten 5 personen


- 500 gram verse groene tagliatelle (of andere pasta)
- 5 moten zalm
- 300 gram verse spinazie
- 1 courgette
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 bakje roomkaas (200 gram)
- 100 ml. droge witte wijn
- bosje peterselie
- olijfolie
- zout en peper


Tagliatelle met verse spinazie, courgette en zalm
Tagliatelle met verse spinazie, courgette en zalm
Tagliatelle met verse spinazie, courgette en zalm
Tagliatelle met verse spinazie, courgette en zalm
Tagliatelle met verse spinazie, courgette en zalm
Tagliatelle met verse spinazie, courgette en zalm
Tagliatelle met verse spinazie, courgette en zalm
Tagliatelle met verse spinazie, courgette en zalm

Er wordt wel eens gezegd dat je geen vis met spinazie moet eten, omdat het niet gezond zou zijn maar zalm (en makreel) zijn daar een uitzondering op.
Gelukkig maar want ik vind zalm en spinazie een heerlijke combinatie.
Gebruik hier bij voorkeur groene tagliatelle bij want die is ook gemaakt op basis van spinazie.

Je kunt de saus op een bedje van tagliatelle serveren met daarbovenop de gegrilde zalm.
Ook kun je de tagliatelle gewoon door de saus doen, de zalm gaat er dan evengoed bovenop.

Tip voor vegetariërs; Je kunt de zalm weglaten en met wat geraspte Parmezaanse kaas erover heb je een heerlijk gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- was de spinazie en haal de steeltjes eraf
- snijd de courgette, uien, knoflook en peterselie.
- kook de tagliatelle "al dente"

Bereidingswijze

- verwarm olie in een wok.
- fruit hierin de knoflook en de uien
- doe de courgette erbij
- voeg dan de roomkaas, en de wijn toe.
- daarna gaat de spinazie erbij
- maak het geheel op smaak met peterselie, peper en zout
- verhit olie in een gril pan, doe peper en zout op de zalm, en gril de zalm 3 minuten aan beide zijden.

Serveertip

Je kunt de saus op een bedje van tagliatelle serveren met daarbovenop de gegrilde zalm.
Ook kun je de tagliatelle gewoon door de saus doen, de zalm gaat er dan evengoed bovenop.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top