Gewokte Thaise kip met sugar-snaps.
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een aantal jaren geleden heb ik tijdens een vakantie in Thailand deelgenomen aan een kookles Een onderdeel daarvan was een bezoek aan de markt met o.a. fruit, groenten, kruiden, specerijen, (gedroogde) paddenstoelen, maar ook verse vis, vlees, teveel om op te noemen. We kregen daar ook uitleg overal allerlei producten.
Het is interessant om te weten dat je in de Thaise keuken met een klein aantal ingrediënten zoals bijvoorbeeld, vissaus, oestersaus, limoenblaadjes, citroengras, curry pasta`s, kokosmelk en koriander een heel scala aan gerechten kunt bereiden. De ingrediënten zijn allemaal goed verkrijgbaar in elke Toko en een aantal zelfs in een supermarkt met een wat uitgebreider assortiment.
De sugar-snaps in dit gerecht zijn eventueel te vervangen door peultjes. De rode peper gebruik je met of zonder pitjes al naar gelang de pittigheid is gewenst.
Ingrediënten 5 recipe.people
- 600 gram kipfilet- 400 gram oosterse wokgroenten (prei, wortel, taugé, witte kool)
- 300 gram sugar-snaps (of peultjes)
- 2 paprika`s (rood en geel)
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 bosje koriander
- 1 el (bruine) suiker
- 2 el vissaus
- 3 el sojasaus
- 4 el oestersaus
- 4 tenen knoflook
- 4 limoenblaadjes
- arachide of wok olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 258,19 kcal |
Koolhydraten | 19,18 g |
Eiwitten | 32,20 g |
Vetten | 4,45 g |
Voorbereiding
- haal de sugar-snaps af en blancheer ze.
- snijd de knoflook, rode peper, ui, paprika en koriander.
- snijd de kipfilet in stukjes
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook met de peper (let op dat het niet verbrand)
- Voeg de kip toe en wok deze totdat die bijna gaar is.
- Dan gaat de ui erbij.
- De suiker, vissaus, sojasaus, oestersaus en limoenblaadjes toevoegen.
- Daarna gaan eerst wokgroenten, sugar-snaps en paprika erbij.
- Zorg dat de groenten knapperig blijven.
- Garneer met koriander.
Serveertip
Serveren met rijst of noedels en geef er cassave kroepoek bij.