1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Wortelsoep met kruidige kaasballetjes

Wortelsoep met kruidige kaasballetjes

Door: TooDelicious

  • Europees, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-09-2013

Ingrediënten 4 personen


Voor de soep:
3 l kippenbouillon
8 dikke wortels
4 uien
1 teentje look
1 bouquet garni (laurierblad, tijm, peterseliestelen)
1 eetlepel mosterd
een paar klontjes boter
peper
zout
Voor de kaasballetjes:
250 g ricotta
1 ei
8 eetlepels bloem
100 g Parmezaanse kaas (blok)
enkele takjes verse dragon
enkele takjes verse peterselie
1 handje sprieten verse bieslook
1 beetje verse kervelpluksels
1 snuifje nootmuskaat
peper
zout


Verder heb je nodig


Een kaasrasp
een dunschiller
een staafmixer
een eindje keukentouw

Wortelsoep met kruidige kaasballetjes
Wortelsoep met kruidige kaasballetjes

De wortelsoep was lekker maar de volgende ké is het zonder da kaasballetjes, die zijn veel té zwaar

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding
voor de soep:
Ontdooi een portie bouillon of maak een ketel verse kippen of groentebouillon.
Pel de uien en snij ze in grove (halve) ringen.
Gebruik naar persoonlijk smaak wat look. Snij de gepelde look in fijne stukjes.
Verhit een soepketel op een matig vuur. Laat er een klontje boter in smelten.
Stoof de stukken ui (en look) in de hete boter. Roer regelmatig even in de pot. Laat ze lichtjes bakken en karameliseren.
Schil de wortelen en snij ze overlangs in twee. Snij de halve wortelen vervolgens in stukjes.
Doe ook de stukken wortel in de pot en voeg nog een klontje boter toe.
Maak een bouquet garni van enkele blaadjes laurier, een paar takjes tijm en (indien mogelijk) wat peterseliestelen. Bind de smaakmakers samen met een eindje keukentouw.
Schenk na enkele minuten de bouillon in de soepketel. Plaats het deksel op de pot en laat de soep zo`n 45 minuten garen op een zacht vuur. (Dit geeft je de tijd om de kaasballetjes voor te bereiden.)
Vis het bouquet garni uit de soepketel en mix de soep glad.
Doe de mosterd in de hete soep en proef ze. Voeg naar smaak peper en zout toe. Zet er nog even de mixer in.

Tip: Wie van een exotisch tintje houdt, kan een scheutje kokosmelk of kokosroom toevoegen aan de wortelsoep.

voor de kaasballetjes:
Neem een mengschaal en schep er de ricotta in.
Rasp de Parmezaanse kaas bij de ricotta. Deze kaas zal voor de uitgesproken kaassmaak zorgen.
Voeg het ei toe en roer alles met de garde.
Strooi de bloem bij het mengsel en roer opnieuw.
Spoel alle verse kruiden en pluk de blaadjes van de dragon. Snij alles zo fijn mogelijk.
Voeg de verse kruiden (dragon, peterselie en bieslook) bij het kaasmengsel en kruid dit met wat peper van de molen, een snuifje zout en wat nootmuskaat.
Plaats de schaal met het mengsel van kaas en kruiden in de koelkast, zodat het wat opstijft. Geef het hiervoor minstens een half uurtje de tijd.
voor de afwerking:
Gebruik twee koffielepels om kleine `quenelles` van het kaasmengsel te maken. Vul hiervoor één lepeltje met het mengsel en gebruik het tweede lepeltje om er een ovaal balletje van te maken. Schep het mengsel over van de ene lepel in de andere tot je een egaal ovaal kaasballetje krijgt. Leg elk balletje voorzichtig in de hete soep.
Hou de soep warm op een zacht vuur, en laat alle kaasballetjes er enkele minuten in garen. De bloem zal ervoor zorgen dat ze stevig worden.

Serveertip

Serveer elke tafelgast een portie soep met (evenveel?) balletjes. Werk elk bord af met wat frisse kervelpluksels.

Bron

Dagelijkse kost 4



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top