1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Smoor Jakarta (oh zo lekker)

Smoor Jakarta (oh zo lekker)

Door: Joyce1956

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-09-2013

Ingrediënten 4 personen


4 eetl slaolie
600 gram stoofvlees,in blokjes van 2 cm
2 uien
4 teentjes knoflook
3 cm verse laos of 1tl poeder
2 rode lomboks
1 theel trassi
2 eetl gula djawa of 1 el bruine suiker
2 blaadjes djeroek poeroet
2 blaadjes daun salam of laulier
1 theel nootmuskaat
2 kruidnagels
1/4 blok santen of 1 blikje kokosmelk
4 tomaten ,ontveld en in vieren
2 grote aardappels,geschild en in plakken
2 eetl ketjap
zout en peper



.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote braadpan. Dep de plakken aardappel droog en bak ze in twee porties tot ze beginnen te bruinen, ca. 5 minuten. Haal uit de pan maar laat de olie achter.

Doe de uien, de knoflook, de laos, de lomboks (verwijder eventueel de zaadjes), de trassie en de gula djawa in een blender of snijd alles ragfijn. Kruid het vlees met zout en peper.

Verhit opnieuw de olie in de braadpan op middelhoog vuur en doe het mengsel uit de blender erin. Fruit al roerend 1 minuut en doe dan het vlees erbij. Roerbak het 5 minuten en voeg de djeroek poeroet, daun salam, nootmuskaat en kruidnagels toe. Doe er zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Sluit de pan en laat 1 1/2 tot 2 uur stoven of tot het vlees gaar is.

Doe nu de santen, de tomaten, de aardappels en de ketjap erbij en laat nog 10 minuten stoven. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer.

Serveertip

Lekker met rijst en een komkommersalade.

Bron

Indische recepten site



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top