1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Mediterraanse kip aan het spit

Mediterraanse kip aan het spit

  • Mediterraan,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-09-2013

Ingrediënten 4 personen


1 hele kip van 1-1,5 kilo
2 laurier blaadjes
3 tenen knoflook (meer mag)
bouillon blokje (Kip of evt. groente)
Roomboter (+/- 100 gram)
Schijfje citroen
Glaasje witte wijn (optioneel)
Peper uit de molen

Chicken Rub (kipkruiden):
5 tl zout
3 tl paprikapoeder
2 tl uienpoeder
1 tl koriander
2 tl knoflook
1 tl zwarte peper
1 tl tijm
Snufje nootmuskaat
Snufje kaneel
snufje Kardemonpoeder
Snufje Komijnpoeder
chili of cayenne peper


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Een oven met grill/spit
ovenschaal (voor opvang grillvocht)
evt. bindgaren


Mediterraans grill kippetje
Mediterraans grill kippetje

We zien ze vaak bij de poelier ronddraaien, maar niks is lekkerder dan ze zelf klaarmaken. En dat een lekker kippetje niet moeilijk is om te bereiden, bewijst dit recept. De ingrediënten zijn -zoals altijd- richtlijnen, want waar de een kruiden te kort komt, houdt de ander nog veel over.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

• verwarm de oven voor op 150 graden.
• Meng de ingrediënten voor de rub en maak af met de cayennepeper of de chili peper (al naar gelang smaak/wens).

Bereidingswijze

• Haksel de tenen knoflook en vul de kip met de ingredienten (laurier, koflook, 40 gram roomboter en het bouillonblokje). • Voeg ook wat van de rub toe en peper af naar (eigen) smaak.
• Gebruik de citroen als laatste (om af te dichten).
• Bindt vervolgens de kip op en zet hem vast aan het spit.

Heb je geen bindgaren, dan kun je onder elke achterpoot een gaatje maken in het vel en de poten gekruist door het tegenoverliggende gat schuiven.

• Bestrooi de kip royaal met de rub en wrijf het zacht in (ook onder de vleugels etc)
• plaats een lekbak (ovenschaal) onder de kip en leg hier een klontje boter op en bestrooi met de laatste overgebleven rub (optioneel)
• Laat de kip een uur op 150 graden grillen
• Tussentijds even checken en eventueel bedruipen met het opgevangen bakvocht.
• Zet de oven vervolgens naar 180 graden en grill nog een 40 tal minuten om zo een lekker krokant velletje te krijgen. Blijf wel bedruipen, indien nodig.
Tip: doe een scheutje witte wijn bij het bakvocht zodra je de oven naar 180 graden zet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bourgonder


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bourgonder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top