Gamba`s met stokbrood kruidenboter.

  • Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2013
  • Gamba`s met stokbrood kruidenboter.

    Gamba`s met stokbrood kruidenboter.

    Gamba`s met stokbrood kruidenboter.

Deze lekkere gamba`s bereid in knoflook en olijfolie zijn heerlijk om tussendoor te eten met een afbakstokbrood kruidenboter.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6-8 gamba`s pp (grote tijgergamba`s)
50ml olijfolie
2 laurierblaadjes
4 tenen knoflook
2 el peterselie
Scheut witte wijn
zout en peper
Schijfje citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan

Voorbereiding

Ontvel de gamba`s, maar laat de staart eraan zitten. Snijd de knoflook in plakjes. Knip de peterselie klein. Breek de laurierblaadjes doormidden voor meer smaak.

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie met de knoflook en laurierblaadjes in de pan. Laat dit zo`n 3-5 minuten sudderen. Let op: laat de knoflook niet aanbranden.
Voeg dan de gamba`s toe, bak deze tot ze krom trekken en roze van kleur zijn. Bestrooi de gamba`s met zout en peper.
Voeg dan de scheut witte wijn toe en laat het 3-5 min inkoken. Als laatste de verse peterselie erover en serveren met een schijfje citroen.

Stokbrood kruidenboter is kant en klaar te verkrijgen in de supermarkt, deze volgens de beschrijving afbakken.

Laatste reacties

OpaGerrit avatar
OpaGerrit 11-09-2013

Heerlijk en simpel recept. Bij het ontvellen wel even de rug insnijden en het darmkanaal verwijderen. Ik maak bij dit gerecht meestal van de garnaalkarkassen en witte wijn een bouillonnetje 10 minuten inkoken en dan bij de garnalen voegen en nog even mee laten pruttelen, niet te lang anders worden de garnalen taai. In plaats van peper, een stukje Spaanse peper met de knoflook mee sudderen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten