Vegetarische Enchilada′s

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Vegetarische Enchilada′s

    Vegetarische Enchilada′s

    Vegetarische Enchilada′s

Een levendig en kleurrijk gerecht dat ondanks het ontbreken van vlees gewoon Mexicaans genoemd mag worden (vind ik).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 tortilla′s
geraspte cheddar (plakjes mogen ook)
2 el. olijfolie
potje mini maïskolfjes
handjevol doperwtjes (diepvries)
1 rode paprika, in stukjes
1 wortel, in stukjes
1 preitje, in stukjes
2 tenen knoflook, geperst/geraspt
1 Spaans pepertje (gehakt)
___________________
Saus:
pakje passata (gezeefde tomaten)
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook (geperst/geraspt)
2...3 dl bouillon (groente)
witte suiker (naar smaak)
1 tl chilipoeder
1/2 tl cayenne
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 377,48 kcal
Koolhydraten 45,17 g
Eiwitten 13,15 g
Vetten 14,07 g

Voorbereiding

Saus:
• Doe alle saus ingrediënten in een pan en breng al roerende aan de kook.
• Kook de saus voor 2/3e in (+/- 20 minuten).
LET OP: het kan spetteren, dus gebruik liever een hoge pan of een spatscherm.

Bereidingswijze

• Roerbak de groenten, de knoflook en de Spaanse peper voor 3 a 4 minuten en breng op smaak met wat peper en zout..
• Schep wat van de vulling op de tortilla, rol op en leg hem met de dichte kant naar boven in een ovenschaal.
• Schenk de saus + de kaas over de tortilla′s en bak ze een 20-tal minuten op 180 graden (of tot de kaas gesmolten is en een goudbruine korst heeft)
• Serveer direct.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Bourgonder avatar

Doorsturen

Home Recepten