Vegetarische Enchilada′s
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een levendig en kleurrijk gerecht dat ondanks het ontbreken van vlees gewoon Mexicaans genoemd mag worden (vind ik).
Ingrediënten 4 recipe.people
4 tortilla′sgeraspte cheddar (plakjes mogen ook)
2 el. olijfolie
potje mini maïskolfjes
handjevol doperwtjes (diepvries)
1 rode paprika, in stukjes
1 wortel, in stukjes
1 preitje, in stukjes
2 tenen knoflook, geperst/geraspt
1 Spaans pepertje (gehakt)
___________________
Saus:
pakje passata (gezeefde tomaten)
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook (geperst/geraspt)
2...3 dl bouillon (groente)
witte suiker (naar smaak)
1 tl chilipoeder
1/2 tl cayenne
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 377,48 kcal |
Koolhydraten | 45,17 g |
Eiwitten | 13,15 g |
Vetten | 14,07 g |
Voorbereiding
Saus:
• Doe alle saus ingrediënten in een pan en breng al roerende aan de kook.
• Kook de saus voor 2/3e in (+/- 20 minuten).
LET OP: het kan spetteren, dus gebruik liever een hoge pan of een spatscherm.
Bereidingswijze
• Roerbak de groenten, de knoflook en de Spaanse peper voor 3 a 4 minuten en breng op smaak met wat peper en zout..
• Schep wat van de vulling op de tortilla, rol op en leg hem met de dichte kant naar boven in een ovenschaal.
• Schenk de saus + de kaas over de tortilla′s en bak ze een 20-tal minuten op 180 graden (of tot de kaas gesmolten is en een goudbruine korst heeft)
• Serveer direct.