Vegetarische Enchilada′s

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-09-2013
  • Vegetarische Enchilada′s

    Vegetarische Enchilada′s

    Vegetarische Enchilada′s

Een levendig en kleurrijk gerecht dat ondanks het ontbreken van vlees gewoon Mexicaans genoemd mag worden (vind ik).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tortilla′s
geraspte cheddar (plakjes mogen ook)
2 el. olijfolie
potje mini maïskolfjes
handjevol doperwtjes (diepvries)
1 rode paprika, in stukjes
1 wortel, in stukjes
1 preitje, in stukjes
2 tenen knoflook, geperst/geraspt
1 Spaans pepertje (gehakt)
___________________
Saus:
pakje passata (gezeefde tomaten)
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook (geperst/geraspt)
2...3 dl bouillon (groente)
witte suiker (naar smaak)
1 tl chilipoeder
1/2 tl cayenne
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Saus:
• Doe alle saus ingrediënten in een pan en breng al roerende aan de kook.
• Kook de saus voor 2/3e in (+/- 20 minuten).
LET OP: het kan spetteren, dus gebruik liever een hoge pan of een spatscherm.

Bereidingswijze

• Roerbak de groenten, de knoflook en de Spaanse peper voor 3 a 4 minuten en breng op smaak met wat peper en zout..
• Schep wat van de vulling op de tortilla, rol op en leg hem met de dichte kant naar boven in een ovenschaal.
• Schenk de saus + de kaas over de tortilla′s en bak ze een 20-tal minuten op 180 graden (of tot de kaas gesmolten is en een goudbruine korst heeft)
• Serveer direct.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

smivla avatar
smivla 01-01-2019

Wel lekker maar ik vond het nog wel veel groenten hakwerk.

vegavisje avatar
vegavisje 21-08-2014

Bourgondiër, je lekkere recept komt nog steeds zeker 2x per maand op tafel. Te gek als restverwerker, koelkast leegmaker.... Soms met feta-kaas, soms met boeren belegen. We smullen altijd weer

Bourgonder avatar
Bourgonder 11-09-2013

bedankt voor de leuke reacties !! :-) En natuurlijk zijn andere ingrediënten heerlijk om toe te voegen of eventueel te vervangen.... da`s het leuke aan een recept.. je wordt er zelf creatief van. De Ro*tel ga ik eens proberen te bemachtigen, want daar wil ik wel eens een chili mee maken :)

vegavisje avatar
vegavisje 11-09-2013

Dank je voor de info. Inmiddels het recept gemaakt. Lekker, zelfs met boeren extra belegen kaas. Misschien zou een beetje paprikapoeder in de geroerbakte groenten en een lepel crème fraîche als topping nadat het gerecht uit de oven komt ook iets toevoegen. Maar prima basis gerecht en vrij snel klaar.

Delarosa avatar
Delarosa 11-09-2013

Hoi Vegavisje, dat is gewoon tomatensaus uit blik, niks meer of minder. Basistomatensaus is altijd vegetarisch. Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

zizypha avatar
zizypha 11-09-2013

http://en.wikipedia.org/wiki/Ro-Tel

vegavisje avatar
vegavisje 11-09-2013

Wat is ro-tel? Google geeft geen info

arjenwierikx avatar
arjenwierikx 11-09-2013

Ik heb dit gerecht gemaakt op 9 september voor een groep van 6 mensen. Heb plakjes Cheddar Cheese gebruikt. En verder een blikje ro-tel verwerkt in de saus. Een groot succes. Een uitstekend vegetarisch gerecht.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten