1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Saté Belanda

Saté Belanda

Door: Bourgonder

  • Multi-cultureel,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-09-2013

Ingrediënten 3 personen


500 gr dobbelstenen varkensvlees (ik gebruik doorgaans het liefste varkenshaas)*
2 fijngesnipperde sjalotjes,
1/2 fijngesneden bol knoflook
2 el boter,
2 a 3 el ketjap
1 tl ketoembar (zelf gevijzelde/gemalen korianderkorrels is het lekkerst)
1/2 tl laos,
1 tl zout (ongeveer)
1 tl gemberpoeder (beter is verse)
asem (of een mengsel van (verse) sereh en citroensap)
1 tl goela djawa (of gewoon bruine rietsuiker)


Sat Belanda

Hier even op een metalen spies...

Hier even op een metalen spies...
Saté Belanda
Saté Belanda

Opgeroepen om snel een stukje vlees op tafel te toveren voor een verjaardagsfeestje, ben ik aan de slag gegaan met een Indonesisch kookboek dat in de kast stond en de aanwezige voorraad aan kruiden in de kast... Dit gerecht zal niet uitblinken qua originaliteit, maar het smaakte er niet minder om. Daarnaast heeft een beetje koelkast en keukenkastje wel 90% van de ingrediënten in huis, dus geen enkele reden om een pakje (boemboe) te gebruiken...

Durf te variëren en af te wijken want niks is leuker dan een eigen twist geven aan een recept...Dus heb je een ingrediënt niet.... wees creatief ;-)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de sjalotjes en knoflook met de kruiden.
Maal dit zo fijn mogelijk in de vijzel.
Smelt de boter, haal het van het vuur en roer de kruiden en ketjap erdoor. Doe vervolgens in een niet-metalen schaal.
Voeg hieraan het vlees toe en laat het gedurende een paar uur marineren (24 uur mag best).

Bereidingswijze

Rijg de gemarineerde stukjes vlees aan de stokjes en rooster of grill dit.

Serveertip

Tips:

1) Heb je geen sjalotjes, dan een lente uitje nemen en een halve gewone ui (niet te groot!)
2) Je kunt er eventueel nog een klein schepje (tl.) hoy sin door mengen voor een iets krachtiger marinade. pas wel op, want gekochte hoy sin is kan zeer uitkomend zijn.
3) Ook lekker is om er santen aan toe te voegen.
___
* Kipfilet kan ook prima!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bourgonder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top