appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2013
  • appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

    Appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

    Appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

  • appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

    Appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

    Appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

  • appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

    Appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

    Appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

  • appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

    Appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

    Appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

een taartje zonder suiker, zonder gluten, zonder noten en als je wilt zonder zuivel en als je wilt zonder soja en toch feestelijk en lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
10 eetlepels havermout, 1/2 citroen, 3 appeltjes, 2 rijpe bananen, 2à3 eieren, hand rozijnen, 1 1/2 eetlepel olie naar keuze, kaneel, zout, 1/2 stuk tahoe of yoghurt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, kleine ovenschaal, mixer...voor een grotere taart, dubbel recept

Voorbereiding

Giet kokend water over de havermout. Prak de tahoe en de bananen fijn. Schil de appels en doe deze in een schaal met de geperste citroen, het zout en de rozijnen. Mix de eieren . Voeg de havermout bij de tahoe en banaan...dan is de haver afgekoeld. Doe de eieren erbij en meng dit alles. Voeg appel en rozijnen toe en vul de ovenschaal.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het glutenvrije appeltaartje in 60 minuten gaar.
Pas eten als het taartje afgekoeld is. Als je niet kan wachten mag het ook eerder.
Tahoe kan je vervangen door yoghurt.
Banaan kan je weg laten, maar dan meer appel gebruiken. Banaan maakt het taartje wat zoeter van smaak.
Variëren...chocolade kan ook door het beslag

Serveertip

Lekker met room, lekker met chocolade saus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1363537410 avatar
mobiel_1363537410 09-11-2013

Havermout is van nature glutenvrij. Er is bij de gemiddelde producent echter kans op kruisbesmetting, omdat er ook granen met gluten verwerkt worden. Koop daarom alleen haver waar glutenvrij op het pak vermeld staat! Meestal te koop bij natuurvoedingswinkels.

verootje70 avatar
verootje70 18-09-2013

havermout is niet glutenvrij...

1972kokkie avatar
1972kokkie 06-09-2013

Volgens mij is havermout niet glutenvrij

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten