Kruisbessen-kwarktaart (of Kersen-kwarktaart)

  • Duits, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2013
  • Kruisbessen-kwarktaart (of Kersen-kwarktaart)

    Kruisbessen-kwarktaart (of Kersen-kwarktaart)

    Kruisbessen-kwarktaart (of Kersen-kwarktaart)

Heerlijke kruisbessentaart met een romige kwarkvulling. De bodem is bijzonder door het griesmeel dat erin verwerkt is.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Bodem:
200 ml melk
50 gram boter
1 mespunt zout
50 gram griesmeelpoeder (uit pak)
50 gram gemalen amandelen
2 eieren (M)
50 gram suiker
Vulling en beleg:
100 gram sucade
500 gram kwark (40%vet)
2 eieren (M)
60 gram suiker
20 gram maïzena
1 theelepel geraspte citroenschil
1 grote pot kruisbessen op sap of kersen op sap (uitlekgewicht plm. 390 gram)
Bovenlaag:
1 zakje taartgeleipoeder
2 eetlepels suiker
250 ml kruisbessensap of kersensap uit de pot
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
taartvorm of springvorm van 28 cm doorsnede
bakpapier
pan
lepel
mixer

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden onder en bovenwarmte.
Bodem en randen (spring)vorm bekleden met bakpapier of invetten met boter en bestrooien met bloem.Bodem:
Melk met boter en zout aa de kook brengen. Griesmeel toevoegen en goed roeren. Plm. 2 minuten zachtjes laten koken. Pan van vuur halen. Amandelen, eieren en suiker met de mixer erdoor roeren.
Deeg verdelen over de bodem en met behulp van een lepel verdelen over de randen.
Vulling:
Kruisbessen of kersen goed laten uitlekken. Sap opvangen.
Sucade heel fijn snipperen (kun je ook weglaten). Kwark, eieren, zuiker, sucade, maïzena en citroenrasp door elkaar roeren. Over de bodem van de taart verdelen en glad strijken.
Kruisbessen of kersen erover verdelen.

Bereidingswijze

Taart plm. 50 - 60 minuten bakken tot het geheel een lichtbruine kleur heeft gekregen.
Bovenlaag:
Suiker, 250 ml sap en het pakje geleidpoeder bereiden volgens de beschrijving op het zakje taartgeleipoeder. Over de taart verdelen. Goed stevig laten worden.

Bron

Dr. Oetker: Super Käsekuchen

Serveertip

Lekker met een toefje slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Lulu25 avatar
Lulu25 26-10-2013

Wow, deze kruisbessenkwarktaart is de beste kruisbessenkwarktaart die ik ooit in mijn leven gemaakt heb, en dat waren er veel ;) haha, ik zou zeggen, geniet ervan!

karin11213 avatar
karin11213 08-10-2013

dank je wel voor het delen van je lekkere taart. Maak hem van kersen want kruisbessen ben ik niet zo kapot van. Groetjes Karin

zomernacht avatar
zomernacht 03-09-2013

Heerlijk kruisbessen : dus neem dit taart recept mee. Dank je wel, en de volgende verjaardag in sept. staat deze klaar voor fam. lieve groetjes Edith.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten