Gekarameliseerde appeltjes met een Calvados sausje.
- Frans,
- 20-30 min.
Bij mij in de tuin beginnen de appeltjes van de boom te vallen.
Voor mij dus een reden om er iets lekkers mee te maken.
Ik weet eigenlijk niet eens welk appelras het is, dus wie het weet mag het zeggen (zie foto)
Wel weet ik dat ze lekker zijn om ze te bakken en met een beetje suiker en kaneel te karameliseren. De Calvados en de room in het bijbehorende sausje vormen een lekker geheel met een bol roomijs erbij. De krokant geroosterde hazelnoten maken het geheel helemaal tot een feestelijk nagerecht.
De hazelnoten zijn helaas niet uit eigen tuin want de eekhoorns zijn er altijd eerder bij dan ik.
Je kunt het sausje en de appeltjes eventueel koud serveren maar warm is natuurlijk NOG lekkerder .
Bereidingswijze
- Schil de appels en snijd in 8 stukjes
- Bak de appels in (room)boter en bestrooi met suiker en kaneel. Laat dit karameliseren.
voor het sausje:
- Doe de suiker in een pan en laat dit karameliseren
- Voeg de boter toe
- Daarna onder goed roeren de Calvados en room erbij, eventueel iets laten inkoken tot een stroperige saus.
verder nog:
- rooster de gehalveerde hazelnoten
- maak het bord op (zie foto) en garneer met een takje munt
Serveertip
Serveer hier een glaasje Calvados of Pommeau bij.