Quinoa lunchsalade met venkel

  • Fusion, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-09-2013

De salade is rijk aan smaken en vezels.
Bovendien vrij van gluten. (let wel op de verpakking van de quinoa voor uitsluitsel)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Saladekom

Voorbereiding

Spoel de quinoa zaden goed schoon met lauwwarm water. Blijf spoelen totdat het water helder is. Hiermee verwijder je het zetmeel dat ervoor zorgt dat de quinoa aan elkaar blijft plakken.

Bereidingswijze


  • Kook de quinoa in voldoende water, eventueel met een klein blokje groentbouillon, totdat deze gaar, maar wel nog stevig is (al dente) en voeg toe aan de saladekom.
  • Snijd de venkel in vier kwarten en verwijder het bittere hart.
  • Snijd de venkelkwarten in hele dunne plakjes (hoe dunner hoe beter), bijvoorbeeld in een keukenmachine en voeg toe aan de saladekom.
  • Snijd de kerstomaatjes in kwarten en voeg toe aan de saladekom.
  • Snijd de komkommer over de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een dessertlepel en snijd de helften in halve maantjes.
  • Maak de avocado schoon van pit en vel en snijdt in blokjes van een halve centimeter.
  • Voeg twee eetlepels olijfolie en twee eetlepels balsamicoazijn toe aan de salade kom en meng alles goed door elkaar.

Serveertip

Snijd en voeg de avocado pas op het laatste moment toe, deze oxideert snel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 01-09-2013

Lijkt me lekker, binnenkort met venkel uit eigen tuin! Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten