Rode poon met fennegriek

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2013

Stevig witvis kan gebruikt worden, ook heerlijk met verse sardientjes

Deel dit recept

Ingrediënten
1 eetlepel gemalen korianderzaad
1 eetlepel curry poeder
1 eetlepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel karwij zaad
1 eetlepel garam masala
2 eetlepels fijngehakt verse koriander
2 theelepels zout
1/4 kopje gedroogde fennegriek blad
4 hele rode ponen
1 citroen
2 eetlepels olie
2 eetlepels geklaarde boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. In een grote kom, meng koriander, curry poeder, komijn, kurkuma, karwij, garam masala, fijngehakte koriander, zout en fennegriek
2. was de vis onder een koude kraan en dep droog. Maakt met een scherp mes 4-6 verticale sneden 5 cm lang in beide kanten. Pers de citroen uit over beide kanten, daarna de mix van kruiden over de vis en aan de binnenkant brengen. Laat 2-4 uur marineren in de koelkast. Laat na verwijderen 20 minuten op kamertemperatuur komen.

Bereidingswijze

Breng de oven op 150 graden celcius. Vet met de olie een ovenschaal in. Bak in een hete pan de vis in de geklaarde boter elke kant 3 minuten aan tot bruin. Bak de vis daarna 15 minuten in de oven.

Bron

Vikas Khanna - Flavors First

Serveertip

Direct serveren

Laatste reacties

zizypha avatar
zizypha 31-08-2013

Of bij de reformwinkel

deonart avatar
deonart 31-08-2013

fennegriek koopt je bij de toko

arjaswart avatar
arjaswart 31-08-2013

Waar kan je die fennegriek kopen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten