Voor de liefhebbers van echt pittig: Kip Vindaloo, Indonesia

  • Indonesisch,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-08-2013

Hou je van echt pittig, probeer dit dan eens! Van origine uit de keuken van India, langzaamaan richting Indonesie gegaan en daar een iets andere draai aan gegeven door de chefs aldaar. Heel erg lekker, als je van pittig houd!!!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr kipfilet (in blokjes)
4 el arachide-olie
2 uien (fijngesneden)
6 teentjes knoflook (fijngesneden)
3 Spaanse pepers (ragfijn gesneden, zaadjes eruit)
2 el kerriepoeder Madras
stukje gemberwortel (ca 3 cm), ragfijn gesneden
1 el tomatenpuree
2 dl kokosmelk
3 dl kippenbouillon (van 1 blokje)
fijngesneden koriander of peterselie naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of stoofpan, snijplank, scherp mes.

Bereidingswijze

Verwarm de olie en bak hierin de kipblokjes aan. Voeg de uien, knoflook, pepers, kerriepoeder, tomatenpuree en gember toe en fruit dat even mee. Blus af met de bouillon en de kokosmelk en laat op een heel laag vuur 1,5 uur stoven, de kip moet echt SUPERzacht zijn en dat kan alleen na lang stoven in deze pittige saus. Kook in de tussentijd de rijst en groente gaar en laat ze iets uitdampen. Bestrooi uiteindelijk met de koriander of peterselie en direct serveren, Selamet Makan!

Bron

Schoonzusje Jamilla is hier verantwoordelijk voor ;)

Serveertip

Zoals gezegd met bv Pandan- of Basmatirijst en boontjes, heel erg lekker!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 16-09-2013

Goeiemiddag Nathalie, het is idd behoorlijk aan de pittige kant en gewoon minder peper erin en iets meer kokosmelk verzacht ook wel. In ieder geval bedankt voor je enthousiaste reactie en nog een fijne avond! Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

Nathalie63 avatar
Nathalie63 16-09-2013

Hij is heerlijk, ga hem zeker nog eens maken, maar dan wel minder pittig want dit was voor het gezin iets té.( en we kunnen toch wel wat hebben met een Indische schoonfamilie) maar unaniem een erg lekker recept!

Delarosa avatar
Delarosa 09-09-2013

Hoi Petra, dank je wel voor je ontzettend leuke reactie! Ik hoop dat je deze ook lekker gaat vinden, ik hoor het heel graag van je!! Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

pwiggers avatar
pwiggers 09-09-2013

Nadat ik al een paar van je recepten heb gemaakt, die allemaal heel lekker zijn, ga ik dit natuurlijk ook maken! Bedankt Erwin! Je hoort natuurlijk weer hoe we dit vonden. Groetjes, Petra

Delarosa avatar
Delarosa 06-09-2013

Hoi Deon, ik geloof meteen dat in de keuken van India dat die daarin gebruikt wordt, in deze Indische - dit is een verbastering van het recept he - versie niet, maar die kan je natuurlijk naar eigen smaak toevoegen. Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

deonart avatar
deonart 06-09-2013

Ik mis de azijn, die zo typisch van vindaloo zijn

ArualB avatar
ArualB 06-09-2013

Neem deze van je mee hoor, lijkt me heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten