Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. overheerlijke sandwiches !!

overheerlijke sandwiches !!

Door: poezemientje

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-08-2013

Ingrediënten 8 personen


500 gr bloem pateserie,hier heb ik witte speltbloem genomen
225 gr melk
35 g a 40gr verse gist
3 eierdooiers(bij grote eieren 2eierdooiers)+1 dooier om te doréren
50 kristalsuiker
10 gr zout
80 gboter + extra klontje om in te vetten
als optie: je kan er een grote soeplepel honing aan toevoegen, maar dan moet je wel een beetje extra bloem bij doen,je ziet da wel dat je deeg te plakkerig is hoeveel je er bij doet(50 a 100gr) en ev vanillesuiker als je een zoetebekje bent  en rond de sint- kerstperiode ev een klein snuifje speculaaskruiden of kaneel


Verder heb je nodig


Bakplaat en boterpapier

wil je ze mooi bruin,een ei met een soeplepel koffie om te dorren

onderzij van de sandwich
mijn eerste sandwiches

deze had ik niet zo veel gedoréerd,vandaar dat ze wat bleekjes zijn

heerlijk zacht vanbinnen
deze sandwiches heb ik gebakken tussen sinterklaas en kerst met een snuifje speculaaskruiden in het

Heerlijke zachte sandwiches,ik had er een 19 tal van 500gr bloem (50 a 55gr stuk)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een kuiltje in de bloem en giet de melk erin. Doe er de gist en 2 eierdooiers bij. Roer de melk eerst los met de eieren en gist en meng er daarna beetje bij beetje de bloem onder. Kneed de suiker, het zout en de boter eronder.

Kneed net zolang tot je een mooi glad en soepel deeg hebt. Rol tot een bolletje, dek af met plasticfolie en een propere keukenhanddoek en laat 35 minuten rusten.

Sla de lucht uit het deeg en verdeel in bolletjes van 55gr. Leg de bolletjes met de onderkant naar boven, dek af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten.

Duw uit elk bolletje de lucht en rol tot sandwiches. Vet de bakplaat in met een klontje boter en leg hierop de sandwiches. Dek af met plasticfolie en laat 60 minuten rijzen.
bak af:

Klop de overgebleven eierdooier los met wat water en bestrijk de sandwiches hiermee. Bak 8 a 10` minuten af in een voorverwarmde oven van 225 a 230°C.

het ruikt zo heerlijk in je keuken dat je bijna niet kan wachten tot ze afgekoelt zijn

Serveertip

Het eiwit kan je perfect invriezen om dan later mirénges of bokkepootjes mee te maken

Bron

Roger vandamme



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poezemientje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top