Hamlap-Ananas-Paprika-Rijst-Stoof
- Afrikaans,
- 30-60 min.
Dit is heeeeeeuul erg leker!!!
Ingrediënten 6 recipe.people
700 g hamlappen in blokjesolie
2 ui, fijn
3 cm verse gember, fijn
2 teentje knoflook, fijn
2 kruidnagel
2 laurierblad
3 koppen gespoelde rauwe rijst (pandan)
1 liter kippenbouillon
zout
zwarte peper
groene paprika, in reepjes
gele paprika, in reepjes
rode paprika, in reepjes
2x5 cm pijpkaneel
1+1/2 e kerriepoeder
450 g ananas stukjes uit blik
2 e witte wijnazijn of ciderazijn
Bereidingswijze
1. Bak vlees in olie tot iets bruin.
2. Voeg de ui, gember, knoflook, kruidnagel, laurierblad, pijpkaneel, kerriepoeder, zout, peper erbij en kook tot geuren vrij komen.
3. Roerbak de paprika`s en ananas met azijn in deze mengsel voor zo 3 min.
4. Voeg gewassen rijst erbij en roerbak tot alle rijstkorrels met saus bedekt zijn.
5. Voeg ananas sap en kippenbouillon bij en kook rijst met deksel op pan gaar en tot rijst bijna droog zijn.
Proeft na op zout en peper.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
deze gerecht zou je ook met kipfilet kunnen maken