1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Hamlap-Ananas-Paprika-Rijst-Stoof

Hamlap-Ananas-Paprika-Rijst-Stoof

Door: deonart

  • Afrikaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-08-2013

Ingrediënten 6 personen


700 g hamlappen in blokjes
olie
2 ui, fijn
3 cm verse gember, fijn
2 teentje knoflook, fijn
2 kruidnagel
2 laurierblad
3 koppen gespoelde rauwe rijst (pandan)
1 liter kippenbouillon
zout
zwarte peper
groene paprika, in reepjes
gele paprika, in reepjes
rode paprika, in reepjes
2x5 cm pijpkaneel
1+1/2 e kerriepoeder
450 g ananas stukjes uit blik
2 e witte wijnazijn of ciderazijn


Hamlap-Ananas-Paprika-Rijst-Stoof
Hamlap-Ananas-Paprika-Rijst-Stoof
Hamlap-Ananas-Paprika-Rijst-Stoof
Hamlap-Ananas-Paprika-Rijst-Stoof
Hamlap-Ananas-Paprika-Rijst-Stoof
Hamlap-Ananas-Paprika-Rijst-Stoof

Dit is heeeeeeuul erg leker!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak vlees in olie tot iets bruin.
2. Voeg de ui, gember, knoflook, kruidnagel, laurierblad, pijpkaneel, kerriepoeder, zout, peper erbij en kook tot geuren vrij komen.
3. Roerbak de paprika`s en ananas met azijn in deze mengsel voor zo 3 min.
4. Voeg gewassen rijst erbij en roerbak tot alle rijstkorrels met saus bedekt zijn.
5. Voeg ananas sap en kippenbouillon bij en kook rijst met deksel op pan gaar en tot rijst bijna droog zijn.

Proeft na op zout en peper.

Serveertip

Deze gerecht zou je ook met kipfilet kunnen maken

Bron

Proeven en experimenteren



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top