Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus
- Internationaal,
- 20-30 min.
De paprika`s moesten op dus kreeg ik het idee om dit ermee te maken. Het ziet er niet alleen erg kleurrijk uit, maar het is ook nog eens heel erg lekker. In Tsjechië kun je dit in bijna elk restaurant krijgen voor ongeveer 200 Kronen ( 8,00). Daar maakten we altijd gretig gebruik van dus hier is mijn eigen versie om van te smullen.http://images.smulweb.nl/smilies/11.gifhttp://images.smulweb.nl/smilies/5.gif Maak maar eens na en ik weet zeker dat je je schnitzeltje nooit meer anders wilt.
Ingrediënten 2 personen
De saus:1 rode paprika
1 gele paprika
1 oranje paprika
150 gr champignons
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
½ e sambal
Flinke scheut droge rode wijn (200 ml)
1 ½ t paprikapoeder
Zwarte peper vers gemalen
Zeezout
2 e verse peterselie
Het vlees:
2 kalfs- of varkensschintzels
1 ei
Bloem
paneermeel
Peper
Zout
1 t Paprikapoeder
Olijfolie
Klont boter
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1030,14 kcal |
Koolhydraten | 69,46 g |
Eiwitten | 104,28 g |
Vetten | 26,33 g |
Benodigdheden
2x koekenpan, friteuseBereidingswijze
Maak eerst de saus klaar. Maak paprika`s schoon, snij ze doormidden, zaad eruit en in halve ringen snijden. Snipper de ui, pers de knoflook, snij champignons in vieren. Doe olijfolie in een pan, groente erbij en roerbakken. Tomatenpuree erbij, sambal erbij en laat inkoken. Afblussen met een scheut rode wijn en peterselie erdoor. Op smaak brengen met zout en peper. Schnitzels wassen, droog maken met keukenpapier en beetje kruiden met zout, peper en paprikapoeder. Door bloem halen, dan door eimengsel en dan 2x door paneermeel. Olie en boter in de pan en in 6 minuten om en om krokant bruin bakken. Leg nu je schnitzel op een voorverwarmd bord en saus erover/ernaast. Eet er Frietjes, Rösti of gebakken kriel bij. Mmmm… smullen maar.
Serveertip
Lekker met verse tomatensalade met ui en vers gebakken friet.