Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

  • Internationaal,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2013
  • Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

    Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

    Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

  • Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

    Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

    Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

  • Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

    Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

    Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

  • Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

    Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

    Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

De paprika`s moesten op dus kreeg ik het idee om dit ermee te maken. Het ziet er niet alleen erg kleurrijk uit, maar het is ook nog eens heel erg lekker. In Tsjechië kun je dit in bijna elk restaurant krijgen voor ongeveer 200 Kronen ( 8,00). Daar maakten we altijd gretig gebruik van dus hier is mijn eigen versie om van te smullen.http://images.smulweb.nl/smilies/11.gifhttp://images.smulweb.nl/smilies/5.gif Maak maar eens na en ik weet zeker dat je je schnitzeltje nooit meer anders wilt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
De saus:

1 rode paprika
1 gele paprika
1 oranje paprika
150 gr champignons
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
½ e sambal
Flinke scheut droge rode wijn (200 ml)
1 ½ t paprikapoeder
Zwarte peper vers gemalen
Zeezout
2 e verse peterselie

Het vlees:

2 kalfs- of varkensschintzels
1 ei
Bloem
paneermeel
Peper
Zout
1 t Paprikapoeder
Olijfolie
Klont boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2x koekenpan, friteuse

Bereidingswijze

Maak eerst de saus klaar. Maak paprika`s schoon, snij ze doormidden, zaad eruit en in halve ringen snijden. Snipper de ui, pers de knoflook, snij champignons in vieren. Doe olijfolie in een pan, groente erbij en roerbakken. Tomatenpuree erbij, sambal erbij en laat inkoken. Afblussen met een scheut rode wijn en peterselie erdoor. Op smaak brengen met zout en peper. Schnitzels wassen, droog maken met keukenpapier en beetje kruiden met zout, peper en paprikapoeder. Door bloem halen, dan door eimengsel en dan 2x door paneermeel. Olie en boter in de pan en in 6 minuten om en om krokant bruin bakken. Leg nu je schnitzel op een voorverwarmd bord en saus erover/ernaast. Eet er Frietjes, Rösti of gebakken kriel bij. Mmmm… smullen maar.

Serveertip

Lekker met verse tomatensalade met ui en vers gebakken friet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

thegreen avatar
thegreen 04-05-2016

Vanavond gemaakt en echt heel lekker!

mick72 avatar
mick72 04-05-2016

Lijkt mij heerlijk, maar vraag mij af waarom men altijd vlees gaat wassen (net als in de Surinaamse keuken)? Weet men dan niet dat als je vlees/gevogelte was juist meer ziektekiemen hierop ontstaan? Maar ik ga het spoedig eens klaarmaken en de herinneringen aan Tjechie ophalen.

pimskie avatar
pimskie 01-03-2015

klinkt lekker. Ik neem 'm mee!!!

Fenixs avatar
Fenixs 05-09-2013

Gisteren gemaakt, en we hebben gesmuld, het was verrukkelijk!.. Dank je wel voor dit lekkere recept :-)

Cecileg avatar
Cecileg 02-09-2013

Alex, dit is een verrukkelijke saus. Ik heb gelukkig nog iets over, dat doe ik in de diepvries. Bedankt en lieve groet Cecile

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 02-09-2013

Hoi Alex, deze ga ik ook weer proberen, is vast net zo lekker al jou kip saté schnitzels in een krokant jasje, hebben we dit weekend gegeten en was heerlijk!! greetz Marijan

soostindien avatar
soostindien 29-08-2013

dank je Alex voor dit recept... Ben ik gek op! zigeunerschnitzel... ga ik zeker s proberen!!! alleen mag zigeunersaus binnenkort waarschijnlijk dus niet meer zigeunersaus heten!(tenminste hier in Duitsland) duh! haha groetjes Sissy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten