Bloemkool anders: romige ovenschotel 3 kazen
- Internationaal, Ovenschotel
- 30-60 min.
Bloemkool is nu goedkoop en is van het seizoen. Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje van met maar liefst drie soorten kaas en bacon. Echt heel lekker en zo lust zelfs een klein kindje opeens bloemkool.
Ingrediënten 2 personen
500 gr bloemkoolroosjes600 gr kruimige aardappels
125 gr roomkaas
½ bekertje zure room
1 grote ui (gesnipperd)
8 plakjes bacon (gebakken)
½ zakje extra belegen Goudse kaas (geraspt)
80 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
Olijfolie
Benodigdheden
Kookpan, ovenschaal, blender of staafmixer
Bereidingswijze
Blancheer bloemkoolroosjes en aardappels 10 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en stop ze in de blender. Maak er grove pasta van. Bak plakjes bacon voor in olijfolie tot ze knapperig zijn. Meng nu ook in de blender bij de bloemkool en de aardappel de roomkaas, zure room, ui, Parmezaan en de bacon. Neem een ovenschaaltje en vet die in met wat olijfolie (of margarine). Doe de pasta er in, strijk glad en garneer met de extra belegen kaas. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak het in 30 minuten af totdat het heet is en begint te bubbelen. Dit is een heel erg lekker bijgerecht.
Serveertip
Lekker met saucijzen, karbonades of balletjes gehakt.