Bloemkool anders: romige ovenschotel 3 kazen

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-08-2013
  • Bloemkool anders: romige ovenschotel 3 kazen

    Bloemkool anders: romige ovenschotel 3 kazen

    Bloemkool anders: romige ovenschotel 3 kazen

  • Bloemkool anders: romige ovenschotel 3 kazen

    Bloemkool anders: romige ovenschotel 3 kazen

    Bloemkool anders: romige ovenschotel 3 kazen

Bloemkool is nu goedkoop en is van het seizoen. Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje van met maar liefst drie soorten kaas en bacon. Echt heel lekker en zo lust zelfs een klein kindje opeens bloemkool.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr bloemkoolroosjes
600 gr kruimige aardappels
125 gr roomkaas
½ bekertje zure room
1 grote ui (gesnipperd)
8 plakjes bacon (gebakken)
½ zakje extra belegen Goudse kaas (geraspt)
80 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, ovenschaal, blender of staafmixer

Bereidingswijze

Blancheer bloemkoolroosjes en aardappels 10 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en stop ze in de blender. Maak er grove pasta van. Bak plakjes bacon voor in olijfolie tot ze knapperig zijn. Meng nu ook in de blender bij de bloemkool en de aardappel de roomkaas, zure room, ui, Parmezaan en de bacon. Neem een ovenschaaltje en vet die in met wat olijfolie (of margarine). Doe de pasta er in, strijk glad en garneer met de extra belegen kaas. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak het in 30 minuten af totdat het heet is en begint te bubbelen. Dit is een heel erg lekker bijgerecht.

Serveertip

Lekker met saucijzen, karbonades of balletjes gehakt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zoetmusje avatar
zoetmusje 16-09-2013

lekker wij zijn al gek op bloemkool.

jeanne1964 avatar
jeanne1964 04-09-2013

wij hebben het gisterenavond gegeten, lekker, en ook zo handig want onze jongste dochter lust geen bloemkool maar zo wel, dus dat is erg handig bedankt

nyndraatje avatar
nyndraatje 03-09-2013

Wij hebben het vanavond gegeten. Heerlijk!

mansterkas avatar
mansterkas 03-09-2013

Ik lees het ook zo @gerritse 57 maar niet te lang "blenderen" dus. Je kunt denk ik beter een mes gebruiken om de ingrediënten grof te houden. Wel een ontzettend hoog vetgehalte dit gerecht, ik laat deze voorbij gaan.

Fressnapf avatar
Fressnapf 02-09-2013

Nou nee hoor @gerritse57 Ik doe niet meer aan olvarit. Goed lezen.

Gerritse57 avatar
Gerritse57 02-09-2013

Wat vreemd, de foto laat duidelijk nog kleine bloemkoolroosjes zien maar als ik het recept lees zie ik dat de bloemkool en de aardappels tot een puree/pasta worden gedraaid in de blender? Lijkt me dat dit erg op babyvoeding gaat lijken of heb ik iets verkeerd begrepen/gelezen?

karin11213 avatar
karin11213 02-09-2013

dank je wel voor het delen van dit recept. Wil wel weer eens wat anders eten dan bloemkool met een sausje. Ga het uitproberen.Groetjes Karin

bramenria avatar
bramenria 29-08-2013

Lijkt me lekker,weer eens bloemkool op een andere manier.bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten