Slasoep

  • Europees, Soep
  • 20-30 min.
  • Slasoep

    Slasoep

    Slasoep

Lekker soepje
De combinatie met de vleesballetjes en kaasballetjes is echt heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kroppen sla
2 uien
1 teen knoflook
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
1½ l kippenbouillon
boter
200 g soepballetjes
100 g kruidenkaas (verse)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer

Voorbereiding

1. Pel de uien en hak ze grof. Pel de knoflook en pers `m. Maak de blaadjes sla los, verwijder de dikke nerf en spoel ze.

Bereidingswijze

2. Smelt wat boter in een soeppan. Stoof er de ui en knoflook in glazig. Voeg de sla (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en het kruidentuiltje toe. Laat 3 minuten meestoven. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten sudderen.
3. Bak intussen in een pan de soepballetjes goudbruin in wat boter. Rol kleine balletjes van de kruidenkaas.
4. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Kruid met peper en zout. Hou warm.
5. Prik de gehaktballetjes, afgewisseld met de kaasballetjes, op 8 spiesjes. Snipper de apart gehouden blaadjes sla fijn.

Bron

Libelle Lekker!

Serveertip

Serveer de soep in kommetjes en werk af met slasnippers en 2 spiesjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

TooDelicious avatar
TooDelicious

Doorsturen

Home Recepten