1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Slasoep

Slasoep

Door: TooDelicious

  • Europees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2013

Ingrediënten 4 personen


2 kroppen sla
2 uien
1 teen knoflook
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
1½ l kippenbouillon
boter
200 g soepballetjes
100 g kruidenkaas (verse)


Verder heb je nodig


Mixer

Slasoep
Slasoep
Slasoep
Slasoep

Lekker soepje
De combinatie met de vleesballetjes en kaasballetjes is echt heerlijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Pel de uien en hak ze grof. Pel de knoflook en pers `m. Maak de blaadjes sla los, verwijder de dikke nerf en spoel ze.

Bereidingswijze

2. Smelt wat boter in een soeppan. Stoof er de ui en knoflook in glazig. Voeg de sla (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en het kruidentuiltje toe. Laat 3 minuten meestoven. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten sudderen.
3. Bak intussen in een pan de soepballetjes goudbruin in wat boter. Rol kleine balletjes van de kruidenkaas.
4. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Kruid met peper en zout. Hou warm.
5. Prik de gehaktballetjes, afgewisseld met de kaasballetjes, op 8 spiesjes. Snipper de apart gehouden blaadjes sla fijn.

Serveertip

Serveer de soep in kommetjes en werk af met slasnippers en 2 spiesjes.

Bron

Libelle Lekker!



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top