1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Paté (basis)

Paté (basis)

  • Frans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2013

Ingrediënten 4 personen


1 deel vet vlees (b.v. speklap met zwoerd), bij voorkeur gegaard (dit bindt en gaart de paté)
1 deel mager vlees
1 deel lever (kip, kalf, varken en/of wild, ook dit bindt de paté, maar maakt hem wel droger)
15 Gr. zout (met nitriet) of zeezout per kilo vlees
Specerijen, zoals kardemom, jeneverbes, piment, mosterdzaad, koriander en peper
Evt. knoflook of champignons in de vulling
Evt. Port of Madeira toevoegen
Evt. ook Worcestersaus erbij doen



Een paté of terrine is een oude vorm van conserveren van vlees. Als je het `deeg` wilt bewaren, moet je dat zonder uien, knoflook, champignons e.d. doen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Weeg de ingrediënten af

Bereidingswijze

2. Gaar het vlees vooraf
3. Doe daarna vet vlees, mager vlees en lever door de gehaktmolen
4. Doe de lever eventueel met ijsklontjes in de blender
5. Bedek een terrine- / bakvorm met buikspek (heel dun snijden) op folie
6. Meng vlees en voeg hierbij specerijen en drank toe
7. Breng op smaak
8. Smijt het mengsel met kracht in de bakvorm (lucht eruit halen)
9. Vouw het folie stevig dicht (eventueel laurierblaadjes erop leggen)
10. Laat de paté au bain marie in een oven van 120ºC in een klein uur garen (voelt hard bij indrukken van de paté)
11. Laat afkoelen en bewaar in de koeling

Serveertip

Een paté van rundvlees is niet lekker

Bron

Lokaal, Wierdeweg 4, Leermens



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Roberto50


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Roberto50
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top