Zalm rolletjes met witte vis vulling

  • Afrikaans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-08-2013
  • Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

  • Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

  • Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

  • Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

  • Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

  • Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

  • Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

    Zalm rolletjes met witte vis vulling

In groentebouillon gekookte vis in smakelijke saus. Erna in zalm gerold.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
800 g witte vis (kabeljauw of koolvis)
groentebouillon
of van blokje
sla bladeren
Schotse gerookte zalm

voor saus
1 kop mayonaise
1/2 kop tomatenketchup
2 e Worcestersaus
sap van 1 citroen
1/2 t Tabasco saus
1 middelgroot ui, fijn
aardappelpuree van 4 aardappelen en op smaak gebracht met aromat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingswijze
1. Kook vis precies gaar en laat nagaren en afkoelen in kookvocht.
2. Pluis vis uit tot vlokjes.
3. Meng saus ingrediënten en pureer met vis in keukenmachine.
4. Laat dit vismengel afgedekt een nachtje in de koelkast staan.
5. Doen zalm op een snijplank en doen daar over slablad en daarop de witte vis vulling.
6. Rol op en snijd rol in wielen.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Met deze vulling kan je ook tomatenpartjes vullen. Ook op toastjes of als broodbeleg is dit heerlijk. En de vulling moet vooral goed op smaak gebracht worden met zout en peper.

Op de foto had ik er teveel vulling in gedaan en sneed ik de rolletjes met een scherpe koksmes i.p.v. een kartelmes. Volgend keer beter. Je kan de rolletjes beter laten opstijven voor een 1/2 uur in de koelkast, dan snijd het beter volgens mij?

Laatste reacties

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 28-08-2013

Ja, met je kartelmesje heb je er dan misschien wel een beetje een zooi van gemaakt, maar wel een lekkere zooi. Groet, Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten